Categorieën

Service

Celil Uyar pakt brons op NK judo

Celil Uyar pakt brons op NK judo
Sport

Celil Uyar pakt brons op NK judo

  • Redactie
  • 16-10-2023
  • Sport
Celil Uyar pakt brons op NK judo

Celil Uyar (rechts) met brons op het NK-podium; foto: SI


JUDO - Celil Uyar was afgelopen zaterdag de meest succesvolle deelnemer van de vijf judoka's die namens Sportinstituut Schiedam in actie kwamen op de Nederlandse Kampioenschappen judo tot vijftien jaar in het Drentse Hoogeveen.

Uyar wist een bronzen medaille te winnen bij de jongens -50 kg. Met drie ippon-overwinningen op rij bereikte hij de halve finale. Die partij verloor hij, maar in de partij om het brons wist hij zich te herpakken. 

Iben Olsen -48 kg en Keano Rietdijk +66 kg verloren hun wedstrijd om het brons. Beide judoka’s beleefden een goede dag met mooie overwinningen. In de laatste wedstrijd kwamen ze net iets tekort voor brons, maar met een vijfde plaats kunnen zij tevreden terugkijken op hun NK.

Britt Boom (-48 kg) wist één wedstrijd te winnen, maar kwam net als Rebecca Hellendoorn (-57 kg) niet door de voorrondes. Beide dames hebben wel goed judo laten zien tijdens hun NK-debuut.

Zaterdag kwamen er ook twee judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op de European Judocup tot achttien jaar in Berlijn.

Sebastian Olsen bereikte hier de kwartfinale -60 kg door overwinningen op de Hongaar Raffay en de Serviër Jankovic. In de kwartfinale verloor Sebastian van de Zwitser Baud (de latere nummer twee). In de herkansingsronde ging het lang goed tegen zijn landgenoot Susebeek, maar uiteindelijk werd hij toch nog verrast. Olsen eindigde hierdoor op de negende plaats.

Kayra Uyar verloor in de klasse -55 kg zijn eerste partij van Duits kampioen Kupper. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar uiteindelijk belandde Kayra toch in een houdgreep. Kupper bereikte de halve finale niet (pakte wel brons), waardoor Kayra geen herkansing kreeg.

Na het toernooi blijven de twee Schiedamse judoka's nog drie dagen in Berlijn om, samen met clubgenoten Celil Uyar en Iben Olsen deel te nemen aan een internationale trainingsstage.