Categorieën

Service

Cellencomplex Marconiplein dicht door gebrek mankracht

Cellencomplex Marconiplein dicht door gebrek mankracht
Nieuws

Cellencomplex Marconiplein dicht door gebrek mankracht

  • Redactie
  • 29-07-2022
  • Nieuws
Cellencomplex Marconiplein dicht door gebrek mankracht

Foto: politie


SCHIEDAM - Schiedammers die de fout in gaan en door de politie worden aangehouden, moeten er rekening mee houden niet ‘dicht bij huis’ te worden vastgezet. 

Door aanhoudende personeelstekorten bij het team Arrestantentaken, worden gearresteerden niet in hechtenis genomen in het bureau aan het Marconiplein, zoals te doen gebruikelijk. 

Het team, verantwoordelijk voor de gang van zaken in de verschillende cellencomplexen, heeft een flink medewerkerstekort, aldus een woordvoerster van de politie-eenheid Rotterdam. “Er is gekeken of het mogelijk is om ondanks de aanhoudende tekorten toch een sluitend rooster te krijgen, alleen blijkt dat niet mogelijk in deze periode waarin wij ook nog te maken hebben met de zomerverloven van collega’s.”

De eenheid heeft daarom besloten arrestanten niet langer op bureau Marconiplein vast te zetten. Hetzelfde geldt voor het bureau in Capelle aan den IJssel. Het cellencomplex op bureau Marconiplein gaat tot midden september dicht. “Daar hebben we nu ook te maken hebben met een verbouwing, waarvoor het complex ook al dicht moest”, aldus de woordvoerster.

“Dat betekent dat teams die normaal gebruik maken van deze locaties (waaronder dus district Rijnmond-Noord, red.) nu naar een andere locatie gaan. Uiteraard denken we met deze teams mee om dit zo praktisch en goed uitvoerbaar mogelijk te maken.”