Categorieën

Service

Check wordt derde aanbieder deelscooters in Schiedam

Check wordt derde aanbieder deelscooters in Schiedam
Nieuws

Check wordt derde aanbieder deelscooters in Schiedam

  • Redactie
  • 07-03-2023
  • Nieuws
Check wordt derde aanbieder deelscooters in Schiedam

Foto: Check


SCHIEDAM - Schiedam krijgt er deelscooters bij. Het bedrijf Check, al actief in Rotterdam, biedt vanaf vandaag zijn scooters ook in Schiedam aan.

Opvallend: het bedrijf laat in een kennisgeving weten 'in te zetten op het correct parkeren van deelscooters'. Dit wil het doen met zijn beloningsprogramma Coins. "Een belangrijke voorwaarde voor een duurzame integratie in Schiedam is verantwoord gebruik van de publieke ruimte.", aldus Check. Daartoe begon het bedrijf met Coins, een beloningsprogramma voor alle gebruikers. "Voor de aanvang van een rit kan een gebruiker beoordelen hoe de scooter geparkeerd staat. Door een beoordeling te geven ontvangt de gebruiker een 'Coin'." Is die beoordeling positief, dan ontvangt ook de vorige gebruiker een Coin. Bij tien van dergelijke munten ontvangt een gebruiker tien gratis rijminuten. "Met deze aanmoediging loont het voor gebruikers om na te denken over hun parkeergedrag", aldus het bedrijf.

Is het oordeel van de klant op het achterlaten door zijn voorganger negatief, dan wordt de melding doorgezet naar het 'Supportteam'. De medewerkers daarvan beoordelen de parkeersituatie nog een keer. "Als er inderdaad sprake is van een verkeerd geparkeerde scooter, ontvangt de laatste gebruiker een waarschuwing en, in het geval van relocatie, een boete van 50 euro."

De aanbieder deed al ervaring op met het Coins-programma in de andere negentien steden waarin het actief is en constateert dat de parkeerklachten sindsdien met veertig procent zijn afgenomen. Ook zonder de Check-app kan er volgens het bedrijf makkelijk een melding worden gemaakt van een verkeerd geparkeerde scooter via de website van het bedrijf. 

Check baseert zijn keus om in Schiedam actief te worden mede op het Mobiliteitsonderzoek van de gemeente. "Daaruit blijkt dat de auto veelvuldig gebruikt wordt voor relatief korte afstanden binnen de stad. Maar ook voor de ritten naar Rotterdam en Vlaardingen kiezen Schiedammers vaak voor de auto", aldus Check. De onderneming stelt als ambitie te hebben om in Schiedam 'een alternatief te bieden voor deze autoritten'.

Check plaatst gefaseerd deelscooters in Schiedam. De deelscooters worden verspreid door de stad geplaatst in gebieden die in samenwerking met de gemeente Schiedam zijn bepaald. De elektrische deelscooters van Check zijn vanaf vandaag beschikbaar in Schiedam, en kunnen ook gestart en afgesloten worden in Rotterdam en Vlaardingen.