Categorieën

Service

Felyx heeft het moeilijk

Felyx heeft het moeilijk
Nieuws

Felyx heeft het moeilijk

  • Redactie
  • 28-02-2024
  • Nieuws
Felyx heeft het moeilijk


SCHIEDAM - Felyx, de verhuurder van scooters bekend als 'die donkergroene', maakt moeilijke tijden door. De verliezen stapelen zich op, zo schrijft zakenblad Quote, en het is maar de vraag of het bedrijf dat lang vol kan houden.

In de afgelopen jaren boekte Felyx tientallen miljoenen verlies, zo wees journalistiek onderzoek van het blad uit. In 2021 kwam dat uit op 12,3 miljoen euro, in 2022 op 16,2 miljoen. Over 2023 is nog geen resultaat bekend. 

Afgelopen jaar greep het bedrijf hard in, met een grote reorganisatie. Het aantal werknemers werd teruggebracht. Aandeelhouders stortten 6,8 miljoen bij het functioneren van het bedrijf zeker te stellen. De verlieslatende Duitse activiteiten werden voor een symbolische euro verkocht.  

Dat bracht het bedrijf naar verluidt nog niet uit de rode cijfers. Doorslaggevend zou het verkrijgen van een vergunning om in Amsterdam de Felyx-scooters te kunnen verhuren zijn. Maar die vergunning kwam er niet: concurrenten Go en Check gingen daar mee aan de haal.