Categorieën

Service

Christo H. uitgeleverd aan Nederland

Christo H. uitgeleverd aan Nederland
Nieuws

Christo H. uitgeleverd aan Nederland

  • Redactie
  • 20-01-2024
  • Nieuws
Christo H. uitgeleverd aan Nederland


SCHIEDAM - De man die verdacht wordt van het neerschieten in een speeltuin van een man uit Schiedam, zit vast in Nederland. Marokko leverde de man gisteren uit.

Christo H. (43) uit Bergen op Zoom werd na jaren voortvluchtig te zijn geweest afgelopen augustus gearresteerd in Marokko. Hij werd in december 2018 bij verstek veroordeeld voor de schietpartij en kreeg twaalf jaar gevangenisstraf.

H. schoot in 2015 in een speeltuin in Bergen op Zoom op twee mannen: de Schiedammer van toen 38, en een Vlaardinger van 45. Daar werd toen een verjaardagsfeestje gehouden. De dochter van de Schiedammer had ruzie met een jongetje uit de buurt. Dat was het zoontje van H. De ruzie was gesust, maar toen verscheen H. in de feesttent, met een wapen in zijn hand. De Schiedammer en de Vlaardinger die hem te hulp schoot, raakten door zijn schoten zwaargewond. H. stelde in zijn verweer - middels een brief aan zijn raadsvrouw - dat hij dat deed uit zelfverdediging. 

Na een lang onderzoek wist FastNL, het Nederlandse Fugitive Active Search Team met behulp van de Marokkaanse politie H. te traceren in het Marokkaanse Meknes. Vrijdagmiddag landde H. op Schiphol onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee.