Categorieën

Service

Coalitie presenteert akkoord ‘Verder, voor een kleurrijke stad’

Coalitie presenteert akkoord ‘Verder, voor een kleurrijke stad’
Politiek

Coalitie presenteert akkoord ‘Verder, voor een kleurrijke stad’

  • Redactie
  • 24-06-2022
  • Politiek
Coalitie presenteert akkoord ‘Verder, voor een kleurrijke stad’

Informateur Metin Çelik leidde de onderhandelingen in de afgelopen weken; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Maandag presenteert de nieuwe coalitie in Wijkhuis Dreesplein in Schiedam-Nieuwland het akkoord ‘Verder, voor een kleurrijke stad’. Dit akkoord is de uitkomst van de onderhandelingen tussen VVD, DENK, PvdA, D66 en Progressief Schiedam. Deze partijen leveren ook de kandidaat-wethouders die worden voorgedragen aan de gemeenteraad op 30 juni. Het nieuwe college van burgemeester en wethouders gaat straks concreet invulling geven aan dit akkoord.

Informateur Metin Çelik leidde de onderhandelingen in de afgelopen weken. Çelik: “Ik ben onder de indruk van het harde werk dat door de onderhandelaars in goede harmonie is verzet. Zo is het ons gelukt onze deadline van eind juni te halen. Er ligt een mooi akkoord dat de basis vormt voor een stabiel bestuur.”

De kandidaat-wethouders zijn Antoinette Laan (VVD), Doğukan Ergin (DENK), Petra Zwang (PvdA), Anouschka Biekman (D66) en Frans Hamerslag (Progressief Schiedam). Zij worden op 30 juni aan de gemeenteraad voorgedragen.

Centraal in het akkoord staat Schiedam als kleurrijke stad. De fractievoorzitters lichten toe: “Samen zijn wij aan de slag gegaan om een compact en op hoofdlijnen richtinggevend coalitieakkoord op te stellen voor de komende vier jaar. De afgelopen jaren zijn er goede bewegingen in gang gezet, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, groen, economie en mobiliteit. Thema's met urgentie. Daar gaan we nadrukkelijk voortvarend mee verder. Wij gaan daarbij lastige keuzes niet uit de weg. We zijn op zoek gegaan naar wat ons bindt: liefde en passie voor de stad Schiedam en de Schiedammers. Verschillen hebben we omarmd, want dat maakt ons ook kleurrijk.”