Categorieën

Service

Connexxion krijgt taxicontract

Connexxion krijgt taxicontract
Nieuws

Connexxion krijgt taxicontract

  • Redactie
  • 02-06-2016
  • Nieuws
Connexxion krijgt taxicontract

SCHIEDAM - Connexxion komt terug als vervoerder van ouderen in Schiedam. Het krijgt het contract voor het vervoer voor de Regiotaxi. Connexxion neemt de plaats in van vervoerder ZCN Totaalvervoer, bekend als Bios.

Dat stopt op 31 juli met de Regiotaxi. Dat is het van-deur-tot-deurvervoer van ouderen en mensen met een beperking. In het Waterweggebied maken ongeveer 9600 mensen hiervan gebruik. 

Connexxion krijgt deze mensen nu opnieuw als klant; het bedrijf won de opdracht die door ROG-plus werd vergeven. Vanaf 1 augustus rijden taxibusjes van Connexxion voor als de 'regiotax'-gebruikers een rit bestellen, in plaats van de bussen met Bios erop. Gebruikers zullen hierover met een persoonlijke brief worden geïnformeerd. Behalve ZCN en Connexxion dongen nog drie andere ondernemingen mee naar de opdracht.

ROG-plus zet het contract te hebben vergeven 'na een zorgvuldige weging van zowel kwaliteit als kosten'. De tarieven voor de reiziger veranderen niet. Ook duurzaamheid speelt een rol, in de gunning aan Connexxion, met name omdat de drie steden hier belang aan hechten. Een deel van het wagenpark van Connexxion zal bestaan uit elektrische voertuigen. Ook vermeld wordt dat de taxichauffeurs getraind zijn in het 'nieuwe rijden', dat energiezuiniger en minder vervuilend is.

Volgens ROG-plus kunnen reizigers rekenen op 'een probleemloze overgang'. "De kwaliteit van dienstverlening blijft ook tijdens de overgangsfase naar de nieuwe vervoerder gewaarborgd." Het bekende reserveringsnummer 0900 – 899 8810 blijft gelijk. Reizigers kunnen het regiotaxipasje dat zij in bezit hebben, blijven gebruiken. Wel moet de machtiging die afgegeven is voor het innen van de reiskosten opnieuw afgegeven worden.