Categorieën

Service

Coop-overvaller krijgt vier jaar cel

Coop-overvaller krijgt vier jaar cel
Nieuws

Coop-overvaller krijgt vier jaar cel

  • Redactie
  • 29-04-2019
  • Nieuws
Coop-overvaller krijgt vier jaar cel

Foto: FlashphotoNL


ROTTERDAM – De man die eind december tot drie keer toe een Coop-supermarkt in Schiedam overviel, gaat voor vier jaar de gevangenis in (met aftrek van voorarrest).


Dat oordeelde de meervoudige kamer van de Rotterdamse rechtbank al enige tijd geleden. De uitspraak is afgelopen week gepubliceerd.

Op 27 december en op 31 december overviel de 35-jarige man van Poolse komaf de Coop op de 's-Gravelandseweg. Op de laatste dag van het jaar besloot eerste de Coop aan de Rembrandtlaan een gewelddadig bezoek te brengen, voor hij op de weg naar het station ook de zaak in het centrum binnenging om geld en sigaretten te eisen, onder bedreiging van een mes en 'verbale bedreiging'.

De rechter woog mee dat 'de verdachte de drie feiten binnen een korte periode onder dezelfde omstandigheden heeft gepleegd en dat de feiten daarom niet geheel los van elkaar kunnen worden bezien'. Dat werkt strafmatigend. Strafverzwarend is dat de verdachte recent in Polen eveneens is veroordeeld, voor een vergelijkbaar feit. Hij bekende de feiten die hem ten laste werden gelegd.

In totaal vijf winkelmedewerkers werden bedreigd.

Zie ook dit artikel.