Categorie├źn

Service

Corona is nog niet weg, maar weinig Schiedamse infecties

Corona is nog niet weg, maar weinig Schiedamse infecties
Gezond

Corona is nog niet weg, maar weinig Schiedamse infecties

  • Redactie
  • 10-06-2022
  • Gezond

SCHIEDAM - Corona leek een paar maanden de wereld uit, maar een virus houdt niet zo maar op te bestaan, en wie de laatste tijd in een stad als Shanghai is geweest, beseft maar al te goed dat Corona nog niet ‘weg’ is.

Ook in Nederland wordt de afgelopen dagen gewag gemaakt van het virus, en hoe het nog dagelijks mensen besmet. Nu zelfs Diederik Gommers besmet blijkt, lijkt het wel of heel Nederland het virus heeft opgedaan, en wie vertelt dat zij of hij het virus nog niet heeft opgelopen, krijgt op zijn zachtst gezegd verbaasde reacties.

Het Coronadashboard van de rijksoverheid houdt het aantal besmettingen in Nederland op vijf per honderdduizend mensen per dag. Voor wat het waard is, want sinds 11 april is de verplichting vervallen om je te laten testen als je een serieus vermoeden had van besmetting of na een positieve zelftest, en veel mensen nemen de moeite niet meer zich ervan te vergewissen of ze Corona hebben als ze snotterig zijn of andere lichte klachten hebben. 

Gisteren werden in het land 2440 positieve tests gemeld. Een fractie van de ruim honderdduizend dagelijkse infecties die rond 1 februari werden vastgesteld. Maar wel het hoogste aantal sinds een week of zeven; op 22 april werden er 2589 nieuwe gevallen geregistreerd. Op 23 mei werd het laagste aantal Coronabesmettingen dit jaar vastgesteld door het RIVM: 732 in heel Nederland. Afgelopen maandag (de weekdag waarop het aantal in de systemen doorgekomen besmettingen steeds het laagst is) waren dat er 973. Sindsdien stijgt het aantal, naar 1419, naar 1860 en dus 2440.

Ook in België en Duitsland loopt het aantal besmettingen weer op. 

In Schiedam lijkt daar nog geen sprake van te zijn. Gisteren werden er twee nieuwe infecties gemeld. Dat is minder dan het weekgemiddelde van 4,1. De afgelopen weken worden er dagelijks tussen de twee en de negen besmettingen gemeld. Op 14 mei kwam dat aantal voor het laatst boven de tien uit, op 3 mei werd het laagste aantal dit jaar geregistreerd: één. Toppunt in de grafiek was het aantal van 678 positieve tests in Schiedam dat op 6 februari naar voren kwam. 

Op 11 mei overleed er volgens de statistieken voor het laatst een Schiedammer met het Coronavirus. Op 15 mei werd er voor het laatst een besmette stadgenoot in het ziekenhuis opgenomen. In Nederland is het aantal ziekenhuisopnames van mensen met Corona sinds begin deze maand steeds tussen de twintig en dertig per dag. 

Minister Ernst Kuipers sprak vanochtend van een opleving van het aantal Coronabesmettingen. Dat, en 'enige toename van het aantal mensen dat zodanig ziek wordt dat ze ziekenhuishulp nodig hebben', is volgens hem 'niet verontrustend'.