Categorieën

Service

Daders 'Bokelweg' maanden de cel in

Daders 'Bokelweg' maanden de cel in
Nieuws

Daders 'Bokelweg' maanden de cel in

  • Redactie
  • 01-06-2017
  • Nieuws
Daders 'Bokelweg' maanden de cel in
ROTTERDAM - Drie jonge jongens krijgen voor verkrachting, aanranding en beroving van een Schiedamse vrouw op 23 november op de Bokelweg, jeugddetentie opgelegd.

Dit oordeel velde de Rotterdamse rechtbank vandaag. Het gaat om een tweeling van vijftien jaar en een jongen van zestien jaar. De rechtbank acht bewezen dat de jongens zich hebben schuldig gemaakt aan de ten laste gelegde feiten.

Een van de twee broers kreeg een celstraf van 125 dagen en een PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen), een soort tbs voor minderjarigen. De ander moet zes maanden naar een jeugdgevangenis. De rechtbank legde hem daarnaast een voorwaardelijke PIJ-maatregel op met een proeftijd van twee jaar. Hun mededader kreeg acht maanden jeugddetentie, waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij moet ook worden behandeld en komt onder toezicht te staan.

De drie mogen bovendien geruime tijd geen contact met elkaar hebben en ook niet in het gebied en de omgeving van de Bokelweg komen.

De tweeling en hun vriend, woonachtig in Oud-Mathenesse volgden op 23 november (toen de twee vijftien werden) rond zeven uur 's avonds de vrouw vanuit het station naar haar auto en verkrachtten haar.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden tegen een van de tweeling zes maanden jeugddetentie, tegen de ander acht maanden en ook tegen de zestienjarige acht maanden detentie plus voorwaardelijk jeugd-tbs.