Categorieën

Service

Dak- en thuislozenopvang krijgt nieuwe buren

Dak- en thuislozenopvang krijgt nieuwe buren
Wonen

Dak- en thuislozenopvang krijgt nieuwe buren

  • Redactie
  • 05-06-2018
  • Wonen
Dak- en thuislozenopvang krijgt nieuwe buren
VLAARDINGEN - Behalve dak- en thuislozen komen er binnenkort ook arbeidsmigrantenten te wonen in De Elementen in de Vlaardingse Nijverheidsstraat. Dat blijkt uit een brief die Waterweg Wonen aan omwonenden van de opvang in de Vettenoordsepolder heeft gestuurd.

Waterweg Wonen is eigenaar van het pand, maar gaat het verkopen aan Home Flex, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het huisvesten van arbeidsmigranten. In De Elementen huist nu al Stoed (Stichting Onder Eén Dak) die opvang verzorgt voor dak- en thuislozen uit Vlaardingen, Maassluis en Schiedam. Stoed huurt de begane grond en de eerste etage van de gemeente Vlaardingen, die deze etages op haar beurt weer huurt van Waterweg Wonen. De overige etages staan leeg.

Als de koop rond is, blijft Home Flex de onderste twee etages aan de gemeente Vlaardingen verhuren voor de opvang van dak- en thuislozen. De bovengelegen verdiepingen worden geschikt gemaakt voor de huisvesting van 63 arbeidsmigranten. Waterweg Wonen bezweert omwonenden dat Home Flex aandacht heeft voor het voorkomen van overlast. Buren worden op maandag 18 juni op het kantoor van Waterweg Wonen verder bijgepraat.