Categorieën

Service

Da's leuk breidt uit naar buren

Da's leuk breidt uit naar buren
Nieuws

Da's leuk breidt uit naar buren

  • Redactie
  • 02-09-2015
  • Nieuws
Da's leuk breidt uit naar buren


SCHIEDAM - 'Da's leuk' breidt uit. Belia Scheffers neemt ook het pand naast haar bestaande winkel in gebruik om dameskleding en accessoires te verkopen.

Scheffers verkoopt in het winkel 'Da's leuk' dameskleding, vooral in grote maten. Maar ze heeft ook maatje 34 in huis. In de nieuwe zaak gaat zij die collectie in de reguliere maten aan de vrouw brengen.

De onderneemster, met tientallen jaren ervaring in de damesmode, bereikte met de verhuurder overeenstemming over de huur van het pand Hoogstraat 94. Tot voor kort zat daar Supervlaai. Scheffers heeft zelf een winkel op Hoogstraat 98, ooit het pand van Van Doorenmalen, de stoffen- en fourniturenzaak. Hoogstraat 96 is een woonhuis; tussen nummer 94 en 98 loopt een smalle plint, zelfs geen steeg te noemen. Het lijkt de mogelijkheid te bieden beide zaken in de toekomst met elkaar te verbinden.

Enkele jaren geleden begon Scheffers het winkeltje 'Zo leuk', achttien vierkante meter op de hoek van de Hoogstraat en de Lange Achterweg, bij café het Weeshuis. Daar verkoopt nu haar dochter Sheila kindermode. “Ik verhuisde de collectie damesmode naar dit grotere pand.” Belia Scheffers ging zich vooral richten op de verkoop van 'plus size' damesmode. “Maar we hebben ook maatje 34 tot en met 46 in huis hoor!” Die kleding verhuist nu naar het nieuwe pand. Ook cadeau-artkelen zullen daar verkocht worden.

Scheffers rekent erop voor de Brandersfeesten de winkel klaar te hebben. Ze herinnert zich hoe ze met haar zaak een vliegende start maakte toen ze kort voor de Brandersfeesten opende. “Ik had de eerste rekken op vrijdag neergezet en op zaterdag was ik al leeg. Op zondag ben ik toen naar Amsterdam naar het fashioncentrum gereden.” Om nieuwe voorraad te halen. Stiekum hoopt ze op een bescheiden herhaling.

Een naam voor de uitbreiding heeft ze nog niet: “Zou Hippy Chique iets zijn?” Carmen, nu haar geregelde hulp in de winkel, gaat vooral in Hippy Chique (?) staan. De inrichting gaat lijken op die van haar huidige winkel. “Hout, maar dan wel in het wit. Ik ga er iets moois van maken.” Investeren met een beperkt budget, dat wel. “Weet je wat ik voor die stoelen, die tafeltjes, deze kast heb betaald?” We zullen het hier niet hardop zeggen, maar als ik 'Marktplaats' roep...