Categorie├źn

Service

Dat het virus maar snel uitgeraast is

Dat het virus maar snel uitgeraast is
Gezond

Dat het virus maar snel uitgeraast is

  • Redactie
  • 15-02-2022
  • Gezond
Dat het virus maar snel uitgeraast is

ACHTERGROND - Vanavond rekent heel Nederland op de aankondiging dat de meeste Coronamaatregelen binnenkort niet langer zullen gelden: het land kan van slot, we kunnen terug naar ‘het normale leven’. Toch blijven zich veel nieuwe Coronagevallen aandienen.

1692 Nieuwe besmettingen werden afgelopen week in Schiedam formeel geregistreerd, met vandaag ‘maar’ 213 nieuwe positieve tests. Ooit gingen de alarmbellen af als er meer dan een paar nieuwe infecties werden gesignaleerd, maar de Omicronvariant die momenteel rondwaart jaagt (bijna) niemand meer schrik aan. 

Ook omdat het aantal besmettingen ondanks de flinke aantallen positieve tests, aan het afnemen is. Een week geleden werden er over de voorafgaande week maar liefst 3143 positieve tests op het virus in de stad gemeld.

Er doet zich nog een opvallend ander verschijnsel voor: het aantal besmettingen in Schiedam is lager dan in alle omringende gemeenten, met één uitzondering: Rotterdam. Daar ligt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen week op 2041. Voor Schiedam geldt een cijfer van 2121 en verder: Vlaardingen - 2458, Delft - 2939, Lansingerland - 2815, Hoeksche Waard - 2601, Albrandswaard - 2341, Westland - 2821.

In Schiedam overleed afgelopen week een stadgenoot met Corona.

Hoe het maatschappelijk leven in de stad zich de komende dagen en weken verder zal openen wordt vanavond voor een belangrijk deel duidelijk. Hopelijk raast het virus de komende tijd uit, ook als meer onderlinge contact zullen plaatsvinden. Want een rondwarend virus kan immers altijd  leiden tot nieuwe varianten met onbekende gevolgen.