Categorieën

Service

Dave von Raven: 'Schiedam is Rotterdamser dan Rotterdam'

Dave von Raven: 'Schiedam is Rotterdamser dan Rotterdam'
Uit

Dave von Raven: 'Schiedam is Rotterdamser dan Rotterdam'

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 13-03-2023
  • Uit
Dave von Raven: 'Schiedam is Rotterdamser dan Rotterdam'

Foto: Louise Melchers


SCHIEDAM - Ter gelegenheid van de expositie 'The Who slaat terug!' was er gistermiddag bij Tone & Image Gallery een optreden van de 'eenmalig heropgerichte' NederBietels, inclusief een gastoptreden van Dave von Raven van The Kik. 

De band speelde gedurende een optreden van ongeveer een half uur vroege nummers van The Who zoals I Can't Explain en Substitute. Dave von Raven speelde mee op een tweetal nummers, waaronder de b-kant van Substitute, het nummer 'Circles'. Afgesloten werd met een van de bekendste oude nummers van The Who, inclusief gestotter en fraai werk op de basgitaar, My Generation.

Voor Dave von Raven was het overigens niet de eerste keer dat hij nummers van The Who speelde. Ook op het festival 'Zwarte Cross' speelde hij mee in een band die een The Who-tribute verzorgde. 

Von Raven, geboren en getogen in Rotterdam-Noord, woont tegenwoordig buiten de stad, te weten op het eiland Goeree-Overflakkee. Dave von Raven kort na zijn optreden in gesprek met De Schiedammer Online over zijn exit uit de stad en de verwording van steden. "Ik kom niet meer zo graag in de stad, niet meer zo graag in Rotterdam, de stad is niet meer wat het geweest is. Kijk, echte Rotterdammers hebben humor. Ook Amsterdammers hebben hun humor, zijn ook leuk. Maar de mensen die allemaal zo nodig in Amsterdam willen gaan wonen en dan Amsterdammer willen zijn, tja, dat is minder zeg maar. Die mensen die komen nu ook steeds meer naar Rotterdam, ik zweer het je, Rotterdam wordt het nieuwe Amsterdam. Neem Schiedam, dat heeft daar nog geen last van, Schiedam vind ik tegenwoordig Rotterdamser dan Rotterdam, een fijne stad Schiedam. Ja ik kom tegenwoordig vooral in steden omdat we er met The Kik optreden, ook in Theater aan de Schie en laatst nog op de Brandersfeesten."