Categorieën

Service

De idylle ruw verstoord...

De idylle ruw verstoord...
Uit

De idylle ruw verstoord...

  • Redactie
  • 29-05-2021
  • Uit
De idylle ruw verstoord...

SCHIEDAM - Het was gezellig, en druk vanmiddag in het Beatrixpark. Ondergedompeld in een gloed van zon en zaligheid. Een afgeladen Fort Drakensteijn, zamivo bij Excelsior'20 en de jeugd van Sparta even verderop, jong en oud, met en zonder hoofddoek, sportend, barbecue"end en in ieder geval in opperbeste bui. Maar de idylle leek ruw te worden verstoord toen de Lichtblauwe Brigade zich meldde.

Want ja, veel zonaanbidders en gezelschapgenieters en lekkerbekkies en voetbalgekkies waren met de auto gekomen. En dat zorgde voor een klein probleempje: de toegangsweg tot het park van de kant van de Parkweg ligt op de schop. Inclusief de parkeerplaats. Veel bezoekers hadden er daarom voor gekozen de auto in de berm te zetten waar dat nog kon. Tussen de afsluitende borden voor het weg- en ander werk en het viaduct van de snelweg. Links, rechts en in het midden en ook richting Nexus en het fietspad naar de 's-Gravelandsepolder. Alles bij elkaar enkele tientallen, misschien wel een kleine honderd auto's. Van parkeersvakken was geen sprake, uiteraard. Puntje bij paaltje: parkeren mocht hier niet.

Dus was er ronduit sprake van consternatie toen de mensen van Handhaving zich meldden en gingen 'schrijven'. 

Maar dit was de verrukkelijke zaterdag, en ook de handhavers waren in een goede bui - of in ieder geval goed ge"instrueerd. Zij waren wel in de weer met bonnen, maar schreven toch uiteindelijk niet. Ze lieten het bij waarschuwingen die onder de ruitenwissers werden geklemd. Die moeten 'een signaalwaarde' hebben om dergelijke misstanden morgen te voorkomen, zo liet een medewerker van de brigade weten. Want morgen, ja, morgen zal er bekeurd worden... 

Een gewaarschuwd mens en zo.