Categorie├źn

Service

De Ketelfactory gaat sluiten

De Ketelfactory gaat sluiten
Uit

De Ketelfactory gaat sluiten

  • Redactie
  • 30-07-2021
  • Uit
De Ketelfactory gaat sluiten

SCHIEDAM - De Ketelfactory zal begin komend jaar definitief de deuren sluiten. "Aan alle goede dingen komt een goed einde", zo stellen de mensen van de projectruimte bij de aankondiging van tentoonstelling 'De Reis'.

In de afscheidstentoonstelling wordt de bezoeker meegenomen 'op een pelgrimage'. Daarin zal de bezoeker 'onder de hoede van de Hindoestaanse god van de wijsheid en zelfkennis, facetten van de tocht beleven, die het artistieke team van De Ketelfactory de afgelopen 12,5 jaar maakte'.

"Bereid u voor op onder andere een Wunderkammer met herinneringen en vooruitblikken, een verstillende cocon van Ton van der Laaken, vier reusachtige nieuwe houtskooltekeningen van Elsa Hartjesveld en een nieuwe hypnotiserende wandschildering van Roland Schimmel", zo kondigen de organisatoren nu al aan. "Ga zitten in een speciaal ingerichte archiefruimte waar alle exposities van de afgelopen jaren de revue zullen passeren. Of dompel u onder in de serie Zielsverrukkingen, de zeer intense en persoonlijke films die Kim Everdine Zeegers de afgelopen 12,5 jaar van iedere exposant maakte en haar nieuwe film die zij in de lezingenruimte zal vertonen. En vergeet niet: een zuiverende amethist heeft u, misschien ongemerkt, begeleid op uw reis door de geschiedenis en de toekomst van De Ketelfactory."

De Ketelfactory werd mogelijk gemaakt door 'het ruimhartige mecenaat van het eeuwenoude Schiedamse familiebedrijf Nolet Distillery'. Daar komt nu een einde aan. "Nolet heeft andere plannen met het pand. En ook de artistieke en zakelijke directie van De Ketelfactory acht de tijd rijp om de steven te wenden voor een nieuwe bestemming."

Dat is niet alleen maar spijtig, aldus kunstenaar Winnie Teschmacher, die 12,5 jaar als artistiek directeur leiding gaf aan De Ketelfactory. Want was immer het leidmotief van de projectruimte niet: 'we zijn altijd onderweg en om de hoek gloort een groots perspectief'? 

'De Reis' zal op 16 oktober openen en duren tot en met half januari 2022.