Categorie├źn

Service

De Peperklip start met schoolzwemmen in Groenoord

De Peperklip start met schoolzwemmen in Groenoord
Onderwijs

De Peperklip start met schoolzwemmen in Groenoord

  • Advertentie
  • 14-10-2019
  • Onderwijs
De Peperklip start met schoolzwemmen in Groenoord
SCHIEDAM - In navolging van basisschool De Taaltuin en het Pro Nova College is ook De Peperklip gestart met schoolzwemmen bij Zwembad Groenoord. Vanaf dit schooljaar zullen zij met de twee groepen 5 elke dinsdagmiddag langskomen aan de Prinses Beatrixlaan. De les wordt tijdens schooltijd aangeboden door vier zweminstructeurs van Optisport Schiedam. Voorheen ging De Peperklip voor het schoolzwemmen naar Sportcentrum West in Rotterdam.

Bij het schoolzwemmen worden de ruim vijftig leerlingen onderverdeeld in twee groepen. De kinderen zonder diploma krijgen zwemles, met als doel zo snel mogelijk het A-diploma te halen. Voor de kinderen die al een diploma hebben wordt een 'natte gymles' aangeboden. Hierbij maken ze in acht blokken kennis met verschillende facetten van bewegen in water, zoals balsporten, reddend zwemmen en snorkelen. Het is de bedoeling dat deze groep steeds groter wordt, naar mate meer leerlingen hun diploma halen.

De Peperklip reageert: “Nadat de subsidie voor het schoolzwemmen een aantal jaar geleden is afgeschaft, heeft De Peperklip het weer opgepakt. We vinden het belangrijk dat de kinderen zichzelf in het water kunnen redden en dat ze geen angst voor water hebben. Dit jaar zijn we van zwembad gewisseld en zwemmen we voor het eerst in Zwembad Groenoord. Wat ons aansprak is dat je hier naast het halen van je eerste diploma, ook de mogelijkheid krijgt om een gymles in het water te volgen.”

Dogan Corneille, locatimanager van Optisport Schiedam, is blij dat er weer een nieuwe school is begonnen met zwemmen in Groenoord. “Een belangrijk doel van Optisport is om de zwemveiligheid in Schiedam te verhogen. Vandaar dat we graag willen meewerken deze leerlingen aan een zwemdiploma te helpen. Daarnaast is het mooi dat we de kinderen met diploma ook in beweging kunnen brengen via de natte gymles. We hopen dat in de toekomst nog meer scholen het voorbeeld van De Peperklip en De Taaltuin zullen volgen. In onze ogen is het schoolzwemmen namelijk een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van een kind.”

Over Zwembad Groenoord
Zwembad Groenoord is onderdeel van Optisport Schiedam, dat naast Zwembad Groenoord en Zwembad Zuid ook de sporthallen in Schiedam exploiteert. De Zwembaden Groenoord en Zuid zijn de beste plekken om te leren zwemmen. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat kinderen samen met een prachtige schatkist krijgen bij aanvang van de zwemles. Gaandeweg worden er edelstenen en zegels verdiend, kinderen worden beloond zodra ze weer een belangrijke stap hebben gemaakt. Bij Zwembad Groenoord zijn er op de dinsdag en vrijdag ook zwemlesgroepen voor kinderen van acht jaar en ouder. Op de maandagavond is er zwemles voor volwassenen.

Over De Peperklip
De Peperklip is een gemengde openbare school, die een centrale plaats inneemt in de wijk Schiedam-Oost. De school telt 370 leerlingen verdeeld over zestien groepen. De school is een afspiegeling van de wijk en de directe omgeving. We kunnen het als school niet alleen en zijn daarom sterk in het onderhouden van relaties met kinderen, ouders, de buurt en andere maatschappelijke organisaties.


Azonij Schiedam B.V.

Vlasakker 54, Schiedam

Meer over Azonij Schiedam B.V. →