Categorie├źn

Service

De Verleiders zijn na tien jaar terug in Vlaardingen

De Verleiders zijn na tien jaar terug in Vlaardingen
Uit

De Verleiders zijn na tien jaar terug in Vlaardingen

  • Advertorial
  • 28-02-2023
  • Uit
De Verleiders zijn na tien jaar terug in Vlaardingen

In Door de bank genomen: tien jaar later blijkt dat er niets is veranderd; foto: Michele Secchi


VLAARDINGEN - In 2014 verrasten De Verleiders vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Op vrijdag 3 maart zijn Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel na bijna tien jaar terug in de Stadsgehoorzaal. In Door de bank genomen: tien jaar later wordt vastgesteld dat het tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar slechter gaat. De Verleiders brengen daarom opnieuw een ijzersterke voorstelling vol humor en scherpe aanvallen op alles wat met geld te maken heeft.

In Door de bank genomen: tien jaar later blijkt dat er niets is veranderd. Sterker nog, het is veel erger geworden: torenhoge inflatie, energieprijzen die door het dak gaan, wonen is niet meer van één inkomen te betalen, rentes werden negatief en vermogens van de allerrijksten verdubbelden. Wat blijkt: We staan aan de vooravond van een enorme verandering. Met een nieuw digitaal geldstelsel zal de macht verschuiven van private banken naar de centrale bank. Eindelijk, goed nieuws! Toch?

Door al deze ontwikkelingen voelden de Verleiders zich geroepen om na tien jaar een vervolg op de verbazingwekkende en vlijmscherpe voorstelling te maken. In 2014 veroorzaakten zij verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”.

Op vrijdag 3 maart is de langverwachte opvolger van deze voorstelling te zien in Vlaardingen. De ijzersterke cast aan acteurs zijn er klaar voor om het publiek mee te nemen in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor.

De Verleiders met Door de bank genomen: Tien jaar later
Vrijdag 3 maart – kwart over acht
Kaarten zijn te koop via I: stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/de-verleiders

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →