Categorieën

Service

De vernieuwing van de Koemarkt mee-maken

De vernieuwing van de Koemarkt mee-maken
Wonen

De vernieuwing van de Koemarkt mee-maken

  • Redactie
  • 20-09-2016
  • Wonen
De vernieuwing van de Koemarkt mee-maken

Foto: gemeente Schiedam

SCHIEDAM - Wie mee wil werken aan de herinrichting van het gebied rond de Koemarkt, doet er goed aan volgende week woensdag tijd vrij te maken en zich te melden in de voormalige Hans van Heelsbergen.

Enkele deelopdrachten van het in de komende jaren te verrichten werk, kunnen volgens de gemeente worden uitgewerkt door 'maakteams'. De realisatie van de vernieuwing van het Koemarktgebied - inclusief het voormalige VROM-terrein aan de Buitenhavenweg - gaat vele jaren duren en wordt stapsgewijs uitgevoerd. Projectleider Sandra van Riemsdijk van de gemeente nodigt Schiedammers, winkeliers en ondernemers in dit gebied uit om samen tijdelijke invullingen te creëren voor de verschillende deelgebieden. Daar is budget voor. Daarna kan de stad testen of deze invullingen ook permanent beklijven.

In de afgelopen twee jaar zijn allerlei mogelijkheden en wensen voor het gebied, door de planmakers het Schiekwartier genoemd, op een rijtje gezet. Met internationale architecten vanuit Europan en door middel van brainstorms met omwonenden en belangstellenden in Dromenlab. De uitkomsten zijn tot een voorstel gebundeld waarop de gemeenteraad op 13 september groen licht heeft gegeven. Alle plannen staan op www.schiedam.nl/schiekwartier.

De maakteams kunnen aan de slag gaan met vier thema’s: groen en water, activiteiten en evenementen, kunst en cultuur, en de binnenruimten zoals het voormalig hotel De Kroon/Hans van Heelsbergen en het voormalig VVV-kantoor. Iedereen die wil meedenken en mee-maken is welkom. En wie al een voorstel heeft, is van harte welkom om dit 28 september te laten zien. Voor de nodige inspiratie zijn moodboards samengesteld op www.pinterest.com/schiekwartier, die de deelnemers kunnen aanvullen.

De bijeenkomst op 28 september (vanaf zeven uur 's avonds) is de eerste in een serie van drie. Op de eerste avond worden ideeën verzameld en maakteams samengesteld. Op woensdag 12 oktober gaan de teams praktisch aan de slag. Op zaterdag 5 november presenteren alle teams hun concrete voorstellen aan de Schiedammers - die dan ook voorkeuren kunnen uitspreken. Aanmelden voor de maakteams is gewenst, via E: [email protected] o.v.v. ‘Schiekwartier’ of via T: 14010.