Categorieën

Service

De zondag vieren met een plus

De zondag vieren met een plus
Nieuws

De zondag vieren met een plus

  • Redactie
  • 31-10-2015
  • Nieuws
De zondag vieren met een plus

Foto: Roger Pluijm


SCHIEDAM - Zondag Plus, dat is de titel van een bijzonder ochtendprogramma dat parochie De Goede Herder morgenochtend houdt, onder het thema 'Heilig enzo..”

In de drie (Waterweg-)steden van de parochie wordt een programma gehouden van kennismaking en verdieping rond de zondagochtendviering. De kerkgemeenschap verwoordde de droom van Zondag Plus als volgt: “Door op zondag met een brede groep mensen deel te nemen aan het geloofsgesprek, de viering en het samenzijn na de viering, groeien we meer in geloof en we groeien als gemeenschap van gelovigen.”

In Schiedam wordt Zondag Plus gehouden in de Heilig Hartkerk in de Gorzen. Andere katholieke kerken houden deze zondag hun deuren dicht, met uitzondering van de Liduinabasiliek. Vanaf half tien zijn er in de Gorzenkerk workshops. 'Rijgen aan een heilig snoer', gaat over gebedssnoeren, met name een bijzonder snoer dat kort geleden werd ontwikkeld, met Levensparels. Een andere workshop gaat over De Zaligsprekingen, de bijbelpassage waarin Jezus stelt welke mensen zich gelukkig mogen prijzen: de zachtmoedigen, de geduldigen, de treurenden, de armen, de vredebrengers, de zuiveren van hart...

Voor de kinderen is de workshop 'Heiligen Memory'. Wat is een heilige? En welke heiligen ken je?

Na de workshops is er een viering. De Zondag Plus wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. Deelname is gratis, met uitzondering van het rijgen van het snoer.