Categorieën

Service

Debuut autocoureur Jayden Post in BMW M2 Cup

Debuut autocoureur Jayden Post in BMW M2 Cup
Sport

Debuut autocoureur Jayden Post in BMW M2 Cup

  • Redactie
  • 16-03-2022
  • Sport
Debuut autocoureur Jayden Post in BMW M2 Cup

Jayden Post, direct naast de BMW: "Toen was ik eigenlijk gelijk verliefd op de auto"; foto's: Bas Kaligis


SCHIEDAM - Stond het wiegje van de nieuwe Max Verstappen in Schiedam? Jayden Post, zestien jaar oud, gaat dit jaar zijn debuut in de autosport maken. Maar hij kiest niet voor de Formule-wagens...

De geboren Schiedammer Post, nu woonachtig in Rockanje, stopt met karten en gaat vanaf april voor Ferry Monster Autosport de strijd aan in de BMW M2 Cup. Post traint al enige tijd op het circuit van Zandvoort in de BMW M2 CS en kijkt enorm uit naar zijn autosportdebuut in de zeer competitieve klasse.

Post racet nog niet zo lang. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg hij een kart aan zijn ouders en die heeft hij gekregen. Begin 2019 startte hij zijn kartcarrière in de juniorenklasse bij WJS. Afgelopen seizoen heeft hij bij Daems Racing gereden met de nodige successen. Nu volgt de stap naar de autosport in de BMW M2 CS, een auto die beschikt over een zes-in-lijn TwinPower turbomotor en goed is voor 450 pk.

De meeste karters willen het liefst de overstap maken naar de Formule-wagens, maar Post niet. “Over het algemeen heb ik niet zoveel met Formule-wagens. Dichte wagens passen beter bij mij. Waarom dat zo is weet ik niet, dat gevoel heb ik gewoon.”

Tijdens de Grand Prix van Nederland in september zat Post met zijn vader en collega-coureur Max Veels op de tribune langs het circuit waarop hij nu zelf rijdt. “Max reed vorig jaar in de BMW M2 Cup. Hij zei tegen ons dat we een keer moesten komen kijken. Toen was ik eigenlijk gelijk verliefd op de auto en ben ik er een keertje in gaan testen. Nou, toen zagen we gelijk dat er echt wel potentieel in zat. Door hem ben ik ook bij Ferry Monster Autosport terecht gekomen.”

De kans om in de autosport te debuteren is niet de enige reden dat Post met karten is gestopt. “Ik werd te groot en te zwaar voor de kart. Ik ving teveel wind en we waren eigenlijk wel op het punt gekomen om de overstap naar de auto’s te maken. Als ik terugkijk op mijn resultaten uit de kart, ben ik erg tevreden.” Zie ook dit artikel van Schiedam24.

Inmiddels heeft Post al de nodige testkilometers in zijn nieuwe bolide afgelegd. Niet alleen de auto is nieuw, ook raceauto’s in het algemeen en het format. De BMW M2 Cup hanteert hetzelfde format als de Supercar Challenge: twee vrije trainingen van veertig minuten, een kwalificatie over twintig minuten en twee races van zestig minuten inclusief verplichte pitstop. Maar hoe gaat Post zich aanpassen aan de voor hem compleet nieuwe tak van autosport? “Ik moet veel meer trainen en je mindset moet correct zijn. Ik mediteer voor het raceweekend altijd een uur en dat helpt veel. Ik hoop komend seizoen goed uit de startblokken te komen en zo goed mogelijk te presteren.”

Post komt komend seizoen uit in de BMW M2 Cup, maar hij hoopt niet dat het autosportavontuur daar stagneert. “Het is nu meer een hobby voor me, maar ik hoop dat ik over een aantal jaar kan doorstromen naar de Porsche Supercup of de DTM.”