Categorie├źn

Service

Derby naar Kethel Spaland - Hermes-DVS tweede

Derby naar Kethel Spaland - Hermes-DVS tweede
Sport

Derby naar Kethel Spaland - Hermes-DVS tweede

  • Redactie
  • 29-05-2022
  • Sport
Derby naar Kethel Spaland - Hermes-DVS tweede

VOETBAL - Kethel Spaland won gisteren de Schiedamse derby in de Derde Klasse C. Op Harga werd het 0-2 tegen HBSS.

HBSS had het elftal al aangepast aan de nacompetitie die het team gaat spelen. Kethel Spaland kon echter ook niet in de sterkste opstelling aantreden en nam vier jeugdspelers op in de selectie.

Na een 0-0 rust, met Kethel Spaland dominant, scoorden de Schiedammers tegen het uur. HBSS stond toen al met tien man, na een rode kaart. Kort voor tijd werd het 0-2. HBSS is uitgespeeld in de reguliere competitie en eindigt daarin als derde. Kethel Spaland moet nog een wedstrijd, en eindigt als vijfde of zesde. 

In de Vierde Klasse G werd het Vlaardingse Victoria'04 kampioen. Hermes-DVS had deze speelronde ook nog kans op de titel, maar was afhankelijk van de Vlaardingers. Die wonnen in Rotterdam van AGE-GGK en zijn niet meer te achterhalen, ook al won Hermes-DVS bij Rotterdam United met 1-2. Het team eindigt als tweede, op grote afstand van nummer drie Maense. Op de vierde plaats maken zowel Excelsior'20 als PPSC nog kans. Excelsior'20 deed wat het moest doen en won uit bij nummer vier Blijdorp met 1-2. De wit-zwarten kwamen twee keer op voorsprong, bij rust stond het 1-1. 

PPSC won met liefst 7-1 van VOB, nummer zes tegen nummer negen. Bij rust stond het 4-0. Dat betekent dat Excelsior'20 en PPSC volgende week onderling gaan uitmaken wie er nacompetitie mag gaan spelen. SVV strijdt nog tegen degradatie. Directe concurrent Egelantier Boys won en SVV legde het af tegen Maense. Na een 0-0 ruststand werd het 0-3 op Harga. Volgende week moet SVV winnen van Hermes-DVS om zich te handhaven.