Categorieën

Service

DHG lang in zee met Hendrik Veder

DHG lang in zee met Hendrik Veder
Bedrijven nieuws

DHG lang in zee met Hendrik Veder

  • Redactie
  • 27-05-2024
  • Bedrijven nieuws
DHG lang in zee met Hendrik Veder

Foto: DHG


SCHIEDAM – DHG heeft onlangs een nieuw huurcontract gesloten met Hendrik Veder Group voor de huur van 17.741 m² aan de Eemhavenweg 78 in Rotterdam. Het gaat om een logistiek complex gelegen direct achter de gebouwen die aan de Schiedamse Maasboulevard en vanuit het hoofdkantoor van DHG te zien zijn.

De Schiedamse vastgoedonderneming en de logistieke onderneming, met name actief voor klanten in de productie en verkoop van staalkabels en synthetisch touw, tekenden een tienjarige huurovereenkomst. Het gaat daarbij om 10.969 m² bedrijfsruimte, 400 m² kantoorruimte, 4.000 m² buitenterrein en 2.372 m² steigerdek met aanlegkade aan de Rotterdamse Eemhaven. 

Hendrik Veder Group en DHG hebben een jarenlange relatie. Hendrik Veder het complex al sinds 2021. Sinds 2007 is DHG ook huisbaas op het naastgelegen terrein op de Eemhavenweg 121-131. De bedrijfspanden uit de jaren zestig die Veder daar gebruikt voldoen volgens DHG echter 'niet meer aan de huidige wensen'. "Met deze nieuwe huurovereenkomst verzekert Hendrik Veder zich van een perfect passende vestiging op deze unieke locatie in het hart van de Rotterdamse Haven." DHG speelt met deze transactie de verouderde locatie aan De Eemhavenweg 131 vrij voor een moderne logistieke ontwikkeling. 

De verbouwingswerkzaamheden aan het toekomstige bedrijfspand van Hendrik Veder zijn gestart en zullen eind van dit jaar zijn afgerond, waarna Hendrik Verder definitief kan verhuizen. DHG zal vervolgens vanaf 1 januari starten met de sloop van het oude pand en de ontwikkeling van de vrijkomende locatie op nummer 131.

Hendrik Veder Group is een Europees bedrijf, dat wereldwijd opereert vanuit vestigingen in Nederland, Engeland, Schotland, Frankrijk, Noorwegen en Polen. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Rotterdamse haven. Het is een onderneming die wereldwijd producten en diensten levert op het gebied van staalkabel en synthetisch touw, die belangrijk zijn voor de offshore en maritieme sector, alsmede totaaloplossingen en services voor vele andere industrieën.