Categorieën

Service

Die van Burger: de mooiste kerstboom van Schiedam?

Die van Burger: de mooiste kerstboom van Schiedam?
Nieuws

Die van Burger: de mooiste kerstboom van Schiedam?

  • Redactie
  • 21-12-2019
  • Nieuws
Die van Burger: de mooiste kerstboom van Schiedam?

SCHIEDAM - Er is natuurlijk altijd baas boven baas. Op onze uitnodiging om de mooiste kerstboom van Schiedam in te sturen, komt Joke Bakker met een wel heel bijzondere.

Hij is gemaakt van doorzichtige kleerhangers, lege petflessen, tape en ijzerdraad en staat op Hoogstraat 85, het voormalige Costerpand, waar nu Open Art Exchange is gevestigd. Vandaar de kleerhangers, u snapt hem. De boom is gemaakt door de Schiedamse kunstenaar Jeffrey Burger.

De jury moet nog even nakijken of zijn boom voldoet aan de vereisten om mee te dingen naar de titel 'mooiste kerstboom van Schiedam'. Vanavond sluit de inzendtermijn voor onze oproep om uw kerstboom in te zenden, om mee te dingen naar de nog jonge maar nu al hoogaangeschreven titel. Daarbij is het niet nodig u te buiten te gaan aan het zelf fabrieken van een boom. Eentje van stam en takken, naalden en een eventuele wortel volstaat ook om kans te maken op de High Tea voor twee die door Kasteel van Zuydt beschikbaar wordt gesteld voor de Schiedammer(s) met de mooiste boom. Tenslotte is het optuigen van een boom al een hele klus, zeker als je dat een beetje creatief en gezellig wil doen.

Ondertussen staat in de meeste Schiedamse huishoudens - in ieder geval in die waar het plan was om een boom in huis te zetten - de kerstboom. Vandaag dus de laatste kans, tot twaalf uur vanavond, om uw boom in te sturen. Wordt de boom in uw huis 'de mooiste kerstboom van Schiedam'? De jury gaat dan hard aan het werk om een voorselectie te maken om de vijf mooiste bomen te kiezen. Morgen begint de stemmingsronde om onder die vijf de allergaafste boom te kiezen. Hou de berichten in de gaten.

En oh ja: de boom van Burger is dus vandaag en komende dagen te zien op Hoogstraat 85.