Categorie├źn

Service

Dirkzwager failliet

Dirkzwager failliet
Nieuws

Dirkzwager failliet

  • Redactie
  • 03-09-2022
  • Nieuws
Dirkzwager failliet

MAASSLUIS - Dirkzwager is failliet. Het faillissement is dinsdag uitgesproken, zo meldt de website Faillissementsdossier.

Koninklijke Dirkzwager is een begrip voor ieder actief in de - Rotterdamse - haven. Het bedrijf in Maassluis bestaat honderdvijftig jaar en is al die tijd bezig geweest met het bijhouden welke schepen de haven binnenkwamen of het zeegat kozen. Dat gebeurt met inzet van een controlekamer die permanent bezet is. In hoeverre dat nu nog het geval is, is niet bekend.

De gegevensmakelaar werd begin 2020 overgenomen door Ahrma Group uit Deventer, een jonge bedrijf in logistiek en IT. Dat bedrijf richt zich op het terugdringen van verspilling in voedingsmiddelen en andere producten in logistieke ketens en dacht met de informatie van Dirkzwager het aanbod aan klanten te kunnen versterken.

Door de moderne informatietechnologie waren de diensten van Dirkzwager de laatste jaren veel minder onmisbaar dan eerder. Hoeveel mensen er nog bij het bedrijf aan de Govert van Wijnkade werken is onbekend. Net zo min is duidelijk of er gewerkt wordt aan een doorstart van het bedrijf.