Categorie├źn

Service

Doneeractie voor Morky

Doneeractie voor Morky
Nieuws

Doneeractie voor Morky

  • Redactie
  • 27-07-2022
  • Nieuws
Doneeractie voor Morky

SCHIEDAM - In Schiedam en omstreken wordt geld ingezameld voor de sanering van de tanden van de kat Morky.

Leonie Bouman van de facebookpagina Vermiste en gevonden dieren Schiedam vertelt hoe Morky twee weken geleden kon worden gevangen. "Vorig jaar september plaatsten we een berichtje over een gedumpte kat met erg vervilte vacht, die al tien jaar van huis was, en zijn eigenaresse die niks met hem te maken wilde hebben..."

Toen de kat onlangs wel opdook en gevangen werd, bleek de vacht van het dier er nog veel erger aan toe dan gedacht, aldus Bouman. "We hebben toen een plan van aanpak gemaakt, want we wilden hem hoe dan ook helpen." Vandaag werd Morky behandeld. "Het is het gelukt, dankzij de hulp van iemand met een groot hart voor dieren en dankzij de superfijne medewerking van Dierenkliniek Schiedam-Noord, waar we terecht konden, en waar men hem - zelfs zonder roesje/verdoving - van zijn enorme vervilte vacht heeft afgeholpen."  

Tijdens de behandeling bleek dat Morky kampt met nog een ander probleem: zijn gebit is slecht. Daardoor kan hij zijn kaken niet op elkaar zetten. "Hij moet ook veel pijn hebben." Dus ontstond het plan om het dier ook daar vanaf te helpen. Kosten van een gebitsbehandeling: vierhonderd euro. De facebookpagina besloot een doneeractie op te zetten. De eerste driehonderd euro zijn na een paar uurtjes al binnen, dus dat gaat wel goed komen voor Morty.