Categorieën

Service

Politie reageert op herrie: 'door merg en been'

Politie reageert op herrie: 'door merg en been'
Nieuws

Politie reageert op herrie: 'door merg en been'

  • Redactie/politie
  • 12-12-2023
  • Nieuws
Politie reageert op herrie: 'door merg en been'

Speciale 'sleutel' van de politie


SCHIEDAM - We weten het allemaal: drugsgebruik is niet gezond. En toch gebruiken veel mensen opwekkende of verdovende middelen. Misschien dat een recente ervaring van twee Schiedamse politiemensen te denken geeft. Ze berichten erover op sociale media. 

"Tijdens een zeer rustige nachtdienst worden mijn maat en ik op de Oranjestraat gewenkt door twee mensen. 'Misschien willen ze wat vragen', zeggen we tegen elkaar. Dus even verderop keert mijn maat de wagen en rijdt terug naar die twee mensen. Ik zie wat bezorgde gezichten en zodra ik mijn raam naar beneden doe snap ik waarom. 

Een enorm gekrijs en geschreeuw is te horen. Ik stap snel uit en m’n maat volgt. Het geschreeuw was intens hard. Het ging echt door merg en been. Alsof er iemand vermoord werd. 

Al gauw hebben we door dat het vanuit een woning komt, waar het raam van open staat. M’n maat en ik rennen de flat in en hebben de woning snel gevonden. Omdat het ook goed mogelijk was dat de man zich in een psychose bevond, riepen we er een paar collega’s bij. 

Opeens stopte het geschreeuw. Bij aanbellen en kloppen werd er niet gereageerd. Althans... niet door de man waarvan we een reactie wilden. We hoorden een snurkende ademhaling, weer gevolgd door een hele harde kreet. En toen was het weer stil… We besloten de deur te openen met onze speciale sleutel. Eenmaal open zagen we op de grond een man met een ontbloot bovenlijf liggen en hoorden we wederom een snurkende ademhaling. 

De ambulance werd erbij geroepen, omdat de man nergens op reageerde. We waren bang dat we zo konden gaan beginnen met reanimeren. En toch, uit het niets, zit de man ineens vol verbazing helemaal rechtop en kijkt ons met grote ogen aan. 'Hey! Wat doen jullie hier?' We legden uit wat we hier deden, alleen de man kon zich niks herinneren. 

Later bleek dat de man een designerdrug had genomen en dat in combinatie met een andere drug. De drugs hadden de controle over zijn lijf overgenomen, ondanks dat de man niet onbekend was met de drugs. 

Gelukkig liep het deze keer goed af, maar wij en de man beseften dat het ook heel anders had kunnen aflopen. Hopelijk was dit voor hem een wijze les."