Categorieën

Service

Drie arrestaties voor vuurwapenbezit

Drie arrestaties voor vuurwapenbezit
Nieuws

Drie arrestaties voor vuurwapenbezit

  • Redactie
  • 07-09-2022
  • Nieuws
Drie arrestaties voor vuurwapenbezit

SCHIEDAM - Twee jonge Rotterdammers werden gisteren op Vijfsluizen aangehouden wegens wapenbezit. In Rotterdam overkwam een leeftijdgenoot hetzelfde; hij bleek rond te rijden op een scooter die in Schiedam was gestolen.

Dinsdagavond rond half zeven 's avonds trokken twee scooterrijders bij het Beneluxpad op Vijfsluizen de aandacht van agenten, omdat een van hen zonder helm reed, zo meldt de politie. "Toen zij uit de daar gelegen tunnel kwamen, gaven de agenten hen een stopteken. Een van de scooterrijders wilde doorrijden, maar een agent verhinderde dat door hem bij de arm te pakken."

Een omstander attendeerde de agenten er op dat de jongemannen iets in het tunneltje hadden neergelegd. Het bleek te gaan om een vuurwapen. De twee zestienjarige Rotterdammers werden aangehouden.

Ook in de Bruijnstraat in Rotterdam reed een scooterrijder met een vuurwapen in zijn zak, zo meldt de politie. "Hij smeet zijn scooter in de Rosener Manzstraat in Rotterdam op de grond toen hij wilde ontsnappen aan een verkeerscontrole op de Grote Visserijstraat." In de Bruijnstraat kregen agenten hem te pakken. Hij was niet voor niets op de vlucht: de scooter bleek gestolen te zijn in Schiedam en in zijn tas zat een vuurwapen. De eveneens zestienjarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van heling en vuurwapenbezit.