Categorieën

Service

Drugspand op Bachplein gesloten; vijf aanhoudingen

Drugspand op Bachplein gesloten; vijf aanhoudingen
Nieuws

Drugspand op Bachplein gesloten; vijf aanhoudingen

  • Redactie
  • 22-03-2021
  • Nieuws
Drugspand op Bachplein gesloten; vijf aanhoudingen

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Een woning aan het Bachplein is zaterdag in opdracht van de burgemeester met spoed gesloten. Het pand werd gebruikt om drugs te versnijden en klaar te maken voor de handel. In de woning werden vijf mensen aangetroffen toen de politie binnenviel; zij zijn aangehouden en een onderzoek is opgestart.

Anonieme meldingen waren aanleiding om zaterdag een bestuurlijke controle uit te voeren, zo meldt de gemeente Schiedam. Samen met de politie betrad het interventieteam Ondermijning de woning. "Daar troffen zij meerdere pakketten en bakken vol poeder aan, alsook materialen om de vermoedelijke harddrugs te verwerken en te verpakken."

De mensen die in de woning waren woonden geen van allen stonden ingeschreven op het adres op het Bachplein.

Burgemeester Cor Lamers: “Dit laat zien hoe drugshandel zich mengt in een doodnormale wijk. Vanuit een woning een centrum voor drugsbewerking organiseren is onacceptabel. Vanwege de gevaren voor de omgeving, denk aan brandgevaar, schade aan gezondheid en verstoring van de openbare orde, is de woning direct gesloten.”

De periode van deze spoedsluiting wordt gebruikt om nader onderzoek te doen en de resultaten van de politie af te wachten, aldus de gemeente. Daarna wordt bepaald of de woning voor langere tijd dicht moet.