Categorieën

Service

Drukbezocht Stadskaravaan Festival in de Holierhoek

Drukbezocht Stadskaravaan Festival in de Holierhoek
Uit

Drukbezocht Stadskaravaan Festival in de Holierhoek

  • Advertorial
  • 17-04-2023
  • Uit
Drukbezocht Stadskaravaan Festival in de Holierhoek

De Stadskaravaan is een reizend festival; foto: Ron van Rutten


VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van de Stadskaravaan plaats in het winkelcentrum in de Holierhoek.

Zeker twaalfhonderd bezoekers van zeer diverse achtergronden kwamen langs op het plein aan de Reigerlaan om met de zon op hun gezicht te genieten van het uitgebreide festivalaanbod. Vanaf de opening om één uur tot de afsluiting om vijf uur werd de wijk én de 750ste verjaardag van Vlaardingen gevierd door optredens van o.a. Jeangu Macrooy en Peppa Pig, workshops, goocheltrucs, silent disco, schminken en een wijkproeverij. De Stadsgehoorzaal kijkt samen met de culturele partners vol trots terug op deze eerste editie en kijkt uit naar de volgende vijf festivals, waarvan de eerstvolgende op zaterdag 6 mei in de Westwijk. 

De Stadskaravaan is een reizend festival in het kader van Vlaardingen 750. De organisatie is in handen van de Stadsgehoorzaal in samenwerking met De Kroepoekfabriek, KADE40, Bibliotheek de Plataan, Museum Vlaardingen, Minters en mensen uit de wijk. Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats. In één ochtend verrees in het winkelcentrum een waar festivalterrein met podia, kraampjes, tenten, opblaasbare zuilen, vlaggen en meer.

Om één uur werd het programma officieel geopend met een live uitvoering van de Stadskaravaan jingle door de maakster Ellis Piek en band, gevolgd door een toespraak door wethouder cultuur Lianne van Kalken. Na de druk op de rode knop barstte het festival letterlijk los met confetti, een dans door zeventig leerlingen van basisschool ’t Palet Holy (onder leiding van Jessica Borsboom van JB Dance) en prachtig papagaai straattheater door Teatro Pavana.

Het festivalprogramma begon vervolgens met de zangworkshop door Villa Voice en KADE40, waar de Stadskaravaan jingle geoefend werd door een grote groep kinderen. Ook de Biebshow door goochelaar Olie Quist, de Boekfiets door stichting Aanzet, de Silent Disco met DJ Duo Blondie & Brownie en praatpaalverhalen door Camie Bonger en Museum Vlaardingen kregen veel belangstelling. Tevens werden er vele prachtige Kleurkronen ingeleverd door kinderen uit de wijk. De maker van de mooiste kroon werd gekozen door wethouder Jacky Silos en werd op het podium gekroond, waar de hoofdprijs werd overhandigd: een theateruitje voor heel de klas.

Op dit podium vonden tevens diverse optredens plaats. De eerste artiesten waren de lokale talenten Mies de Vries en dansstudio Demi Point, die tijdens het Talent Stage onderdeel van De Kroepoekfabriek optraden. Hierop volgde de zeer populaire minishow van Peppa Pig met meet & greet na afloop, waar voluit meegezongen en -gedanst werd door zowel kinderen als volwassenen. Vervolgens namen The Suspenders het stokje over als Vlaardingse Vangst van deze editie. Zij sloegen het publiek volledig aan de haak met hun nummers met een hoog meezinggehalte. Als grote afsluiter van het festival betrad Jeangu Macrooy (Songfestival 2021) het podium. Met zijn fluwelen stem en aanstekelijke glimlach wist hij het publiek te betoveren en verhoogde hij het zomerse gevoel.

Tussen al deze optredens door konden de festivalbezoekers heerlijke hapjes proeven bij de wijkproeverij, zijn zeker 600 kinderen geschminkt door UN1EK, werden spelletjes gespeeld in de Mini Bieb, was de Minters Gamebus aanwezig voor een spannend potje gamen en konden bezoekers even ontspannen bij de lounge en camper van Waterweg Wonen en Stichting Samenwerking.

De organisatie van de Stadskaravaan dankt alle aanwezige ondernemers, artiesten, partners, fondsen en bovenal bezoekers voor deze fantastische eerste editie van de Stadskaravaan. De eerstvolgende editie is op zaterdag 6 mei in de Westwijk (bij Wijkcentrum West). Meer informatie is te vinden via I: www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →