Categorieën

Service

Drukke nacht met minder incidenten voor hulpdiensten

Drukke nacht met minder incidenten voor hulpdiensten
Nieuws

Drukke nacht met minder incidenten voor hulpdiensten

  • Redactie
  • 01-01-2023
  • Nieuws
Drukke nacht met minder incidenten voor hulpdiensten

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - De jaarwisseling 2022-2023 is in onze regio zonder grote incidenten verlopen. Dat stelt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). "Het aantal incidenten is voor de derde maal op rij lager dan voorgaande jaarwisselingen."

Arjen Littooij, directeur van de VRR, spreekt echter van 'de drukste nacht in jaren'.

De hulpdiensten beleefden naar eigen zeggen wel weer een drukke  jaarwisseling. In totaal zijn vanuit de VRR zo’n 550 hulpverleners ingezet tijdens de jaarwisseling. Naast de maximale inzet van het personeel zijn er extra brandweervoertuigen en 25 ambulances ingezet. In de gemeenten Schiedam en Vlaardingen is gewerkt met zogenaamde MST’s [Multi Surveillance Teams] van brandweer en politie, die bij een incident controleerden welke inzet nodig was, en of veilig kon worden opgetreden door hulpverleners. Om de meldkamer te ontlasten is gewerkt met drie decentrale meldkamers, die onder andere de container- en kleine buitenbranden afhandelden. 

De brandweer kreeg 679 meldingen te verwerken. Opvallend is dat een groot deel van deze meldingen, bijna vijfhonderd, container- en kleine buitenbranden betrof. Grote incidenten zijn gelukkig uitgebleven. Deze cijfers betreffen de periode van 31 december negen uur 's avonds tot en met acht uur vanochtend.

Ook de ambulancedienst beleefde een drukke jaarwisseling. Het ambulancepersoneel had het vooral na de jaarwisseling druk met een piek tussen middernacht en vier uur vanmorgen. In totaal hebben zij 265 hulpmeldingen afgehandeld.­­­­­­­­