Categorieën

Service

DSW verlaagt premie en eigen risico

DSW verlaagt premie en eigen risico
Gezond

DSW verlaagt premie en eigen risico

  • Redactie
  • 26-09-2017
  • Gezond
DSW verlaagt premie en eigen risico
SCHIEDAM - Zorgverzekeraar DSW gaat de zorgpremie en het verplichte eigen risico in 2018 verlagen. 

De premie voor 2018 daalt met € 6,- per jaar naar € 1.290,- (€ 107,50 per maand) voor zowel individueel als collectief verzekerden. Bovendien verlaagt DSW het verplichte eigen risico met een symbolisch bedrag van € 10,- naar € 375,-.

Dat is opvallend, omdat het kabinet op Prinsjesdag nog liet weten er op te rekenen dat de maandelijkse premie voor een basisverzekering volgend jaar ruim zes euro hoger zal worden. Volgens directeur Chris Oomen van DSW zijn de zorgkosten in de Miljoenennota te hoog begroot. “We hebben nu een aardig beeld van dit jaar en dat beeld is: kostendaling”, zo zei Oomen tegen de NOS. Dat komt volgens DSW onder meer doordat de lonen in de zorg minder hard zijn gestegen. Verder zet de Schiedamse verzekeraar  meer reserves in dan in de Miljoenennota wordt verondersteld.

De verlaging van het eigen risico is voor de directeur van DSW een principekwestie. Volgens hem is de verlaging met een tientje 'symbolisch'; zijn organisatie wil ermee laten zien dat de hoogte van het eigen risico zijn doel - onnodige zorg vermijden - voorbijschiet. DSW stelt dat er geen rechtvaardiging is voor het huidige niveau van het eigen risico en dat kosten eerlijker moeten worden verdeeld tussen chronisch-zieke en gezonde mensen.

DSW is sinds 2004 de eerste zorgverzekeraar die de premie voor het nieuwe jaar bekendmaakt. De verzekeraar stelde zijn tarieven vast voordat vorige week in de Tweede Kamer gesproken werd over een eenmalige verhoging van de bijdrage van de overheid aan zorgverzekeraars met € 150 miljoen.