Categorieën

Service

Dubbelspel beslecht wedstrijd Scyedam

Dubbelspel beslecht wedstrijd Scyedam
Sport

Dubbelspel beslecht wedstrijd Scyedam

  • Redactie
  • 26-02-2022
  • Sport
Dubbelspel beslecht wedstrijd Scyedam

TAFELTENNIS - Scyedam liep vandaag tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. Na winst in de eerste twee wedstrijden werd het tegen Bit.nl 3-4. De spelers van de thuisclub wonnen alle drie eenmaal, de beslissing viel in het dubbelspel dat door het team uit Ede in de wacht werd gesleept.

In de openingswedstrijd won Thomas Baart de eerste game van Maarten Loeve, verloor de volgende, won de derde en kreeg in de vierde game eenmaal met een matchpoint de mogelijkheid de partij te winnen. Loeve gaf zich echter niet gewonnen, trok die game alsnog naar zich toe en liep in de vijfde game uit naar een 4-9 tussenstand. Baart kwam nog terug maar moest toch zijn meerdere erkennen in Loeve. In zijn wedstrijd tegen Yorick Schurink kon Edwin ten Hoope alleen in de tweede game een vuist maken. Hij knokte daarin terug van 7-10, maar dolf daarin toch het onderspit. Martijn van der Heide verkleinde daarna de achterstand door een overtuigende 3-0 overwinning tegen Alice Barendregt, waarmee de tussenstand bij de pauze op 1-2 kwam.

Na de onderbreking won Baart met 3-0 van Schurink, maar de wedstrijd verliep moeizamer dan de uitslag doet vermoeden. Zowel in de tweede als de derde game gingen de partijen volstrekt gelijk op, maar Baart trok beide malen nipt aan het langste eind. Eenzelfde beeld was te zien in de wedstrijd tussen Van der Heide en Loeve. Ditmaal gingen de eerste en derde game gelijk op, maar hier was Loeve de bovenliggende partij. In het laatste enkelspel tussen Ten Hoope en Barendregt gingen de games afwisselend naar beide spelers. In de beslissende vijfde game liep Ten Hoope snel uit naar 9-3, Barendregt kwam nog iets terug, maar toch ging die game naar Ten Hoope waardoor de partijen weer op gelijke hoogte kwamen.

Het spelniveau in het afsluitende dubbelspel van Van der Heide en Ten Hoope tegen Loeve en Schuring was behoorlijk hoog, maar het scoreverloop was alleen in de vierde game spannend. Met 11-13 trok het duo uit Ede daarin aan het langste eind en bepaalde daarmee de eindstand op 3-4.