Categorieën

Service

DWS bouwt aan nieuw clubgebouw

DWS bouwt aan nieuw clubgebouw
Sport

DWS bouwt aan nieuw clubgebouw

  • Redactie
  • 01-02-2021
  • Sport
DWS bouwt aan nieuw clubgebouw

Ontwerptekening van het nieuwe clubgebouw; beeld: DWS


SCHIEDAM – Handbalclub DWS bouwt op Thurlede aan een nieuw verenigingsgebouw.

De komende tijd zitten de handballers zonder clubhuis; het oude – door de leden in 1952 gebouwd – is al tegen de vlakte. Over ongeveer een maand wordt de fundering gelegd voor de nieuwbouw.

Het wordt een duurzaam nieuw verenigingsgebouw, met een laag energieverbruik, zonder gas maar met warmtepomp en zonnepanelen. Het idee is dat de materialen die gebruikt gaan worden op termijn (weer bijna zeventig jaar?) hergebruikt kunnen worden. Net als bij de sloop zullen de leden van vandaag hun handen laten wapperen bij de nieuwbouw, zo is het plan.

Het nieuwe clubgebouw van DWS wordt mede mogelijk gemaakt door een royale donatie van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. “Daar zijn we bij DWS natuurlijk ontzettend blij mee”, zegt voorzitter Marcel de Kort. “Wij realiseren ons heel goed dat het nu met Corona niet de makkelijkste tijd is om een avontuur als dit aan te gaan. Maar we waren op een punt gekomen dat we niet anders meer konden. Ons oude gebouw werd onveilig. En als je dan zo gesteund wordt door het bekendste fonds uit de omgeving... dat doet ons als club –en mij als voorzitter – heel erg goed!” De financiën voor de nieuwbouw zijn nog niet volledig rond, reden waarom de club nog allerlei geldinzamelingsplannen in uitvoer heeft.

Het is de bedoeling dat het nieuwe clubhuis half juni in gebruik kan worden genomen.