Categorieën

Service

Een afweging voor het nemen van een tatoeage

Een afweging voor het nemen van een tatoeage
Winkelen

Een afweging voor het nemen van een tatoeage

  • Advertorial
  • 27-03-2024
  • Winkelen
Een afweging voor het nemen van een tatoeage

Foto: Unsplash/Lucas Lenzi


SCHIEDAM - Zie jij het al voor je? Naar de tattoo studio voor een tattoo naar jouw voorkeur op je schouder, nek, kuit, lies, oorlel of kleine teen? Het nemen van een tatoeage is geen kleine beslissing. Alhoewel een tatoeage misschien onbeduidend lijkt, kan het in sommige gevallen ongewenste invloed uitoefenen.

In dit artikel weeg ik de voor- en nadelen van het nemen van een tatoeage tegen elkaar af. Is het het waard om een tatoeage te nemen? Natuurlijk is dat een volkomen subjectieve vraag, maar hopelijk dient dit artikel als een hulpmiddel in de overweging om een tattoo te nemen.

Voordelen van een tatoeage
Er zijn meerdere voordelen voor het nemen van een tatoeage, ookal verschilt het vaak per persoon. Hieronder staan drie voordelen van tatoeages.

* Het eerste voordeel van een tatoeage is dat het een duidelijke vorm van zelfexpressie is. Je kunt in een oogopslag je karakter uiten tegenover andere mensen. Daarnaast stelt het je in staat om gesprekken te voeren over persoonlijke verhalen, interesses of ervaringen aan de hand van een tatoeage.

* Een ander voordeel van een tatoeage is dat het dient als perfect middel om iets of iemand te herinneren. Vooral in het geval van dierbaren die zijn overleden, schikt een tattoo als goed middel om te herinneren. Met een micro realism tattoo komt een portret helemaal tot leven op jouw huid. 

* Daarnaast is een tattoo ook voor veel mensen goed voor hun zelfvertrouwen. Het kan je uiterlijk verbeteren, of een beter mentaal gevoel geven, waardoor je lekkerder in je vel zit.

Nadelen van een tatoeage
Aan tatoeages kleven echter ook een aantal nadelen. Hieronder staan een aantal redenen waarom je geen tatoeage zou nemen.

* Een tatoeage is een permanente beslissing en kan met een kleine kans nog na het zetten weer verwijderd worden. Een grote zorg is voor veel mensen hoe de tatoeage eruitziet als ze ouder zijn, wat een terechte zorg is. Misschien verandert je huid in de toekomst waardoor de tattoo lelijk wordt, of misschien verander jij zelf en vind je de tattoo niet mooi meer.

* Sommige mensen kijken neer op tatoeages. Hierdoor kan een tattoo leiden tot sociale exclusie. Ook kunnen werkgevers niet op hun gemak zijn met de tattoo, waardoor je kansen op banen kan mislopen.

* Ook zijn er bij het zetten van een tatoeage gezondheidsrisico’s. Er is het risico om een infectie op te lopen of om een allergische reactie te krijgen. Die kans is bij een deskundig gezette tatoeage echter wel klein.