Categorieën

Service

Een Tientje voor Taal

Een Tientje voor Taal
Uit

Een Tientje voor Taal

  • Redactie
  • 30-03-2016
  • Uit
Een Tientje voor Taal

VLAARDINGEN - Schiedam24 nam bij herhaling zijn gedichten op, ter ondersteuning en relativering van het dagelijkse nieuws; het werk van Look J. Boden, Vlaardings stadsdichter.

Boden geeft gevraagd en ongevraagd zijn visie op actuele gebeurtenissen. "Poëzie kan mensen raken met weinig woorden", zegt hij. "Poëzie kan een groots verhaal vertellen in een paar simpele woorden. Een gedicht brengt nuance in de taal, omdat het een beroep doet op de verbeelding. Dat haalt de scherpe kantjes van de actualiteit, die vaak koud en zakelijk bij ons binnenkomt. Wat dat betreft kan poëzie dezelfde impact hebben als cabaret."

Boden ontvangt geen subsidie voor zijn werkzaamheden. Daarom is hij voor de organisatie van een wedstrijd en de productie van een boekje op zoek naar donateurs. Hij kreeg al enkele toezeggingen voor een bijdrage, maar heeft nog een beetje nodig. Het verzoek van Boden dus: Geef een Tientje voor Taal! Doe dat via IBAN NL37RABO 01310.75.683 van de Stichting Anders Kijken in Vlaardingen.

Boden heeft ook een presentje voor zijn supporters: een gesigneerd exemplaar van de Stadsdichtersbundel, met daarin een vermelding van uw eigen naam als dank. In 2017.