Categorieën

Service

Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter

Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter
Uit

Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter

  • Redactie
  • 14-10-2023
  • Uit
Gezocht: nieuwe Schiedamse stadsdichter

Stadsdichter Jarle Lourens


SCHIEDAM - Het Literair Gezelschap Schiedam is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. De termijn van Jarle Lourens, die deze rol momenteel vervult, loopt op 31 december af.

Omdat het gezelschap Schiedam zijn stadsdichter gunt, is de zoektocht nu naar een of meer nieuwe kandidaten. "In het culturele aanbod en als promotor van de stad, neemt de stadsdichter inmiddels een prominente plaats in", zo stelt het Literair Gezelschap.

De zoektocht is naar iemand die de komende twee jaar aan de bak wil of jaarlijks tenminste zes gedichten in het thema Schiedam te maken.

"De stadsdichter, het Literair Gezelschap Schiedam en de gemeente spreken van tevoren met elkaar af bij welke gelegenheden/activiteiten de stadsdichter in ieder geval een gedicht maakt." Voor het overige heeft de stadsdichter alle vrijheid om invulling te geven aan het stadsdichterschap. "In een contract met het Literair Gezelschap staan de verwachtingen over en weer, publicatiemogelijkheden en een jaarlijkse vergoeding." De gedichten blijven eigendom van de stadsdichter, maar gedurende de periode waarvoor de dichter is aangesteld hebben de gemeente en gezelschap het recht de gedichten te publiceren.

Schiedammers die een dergelijke rol zien zitten wordt gevraagd voor 6 november te reageren.