Categorie├źn

Service

Eerste microstadsparkje bij Het Startblok

Eerste microstadsparkje bij Het Startblok
Onderwijs

Eerste microstadsparkje bij Het Startblok

  • Advertorial
  • 01-11-2021
  • Onderwijs
Eerste microstadsparkje bij Het Startblok

SCHIEDAM - Het eerste microstadsparkje in Schiedam wordt aanstaande vrijdag aangelegd en officieel geopend bij obs Het Startblok. Tegelijkertijd gaat op die school een nieuw Eco-team aan de slag.

Een wethouder opent om half twee de miniatuurtuin, als afsluiting van de Klimaatweek. Aansluitend krijgen leerlingen van de groepen 7 een gastles over energie en energiebesparing van Heidi Hoogvliet, projectleider bij het NME-centrum / de Stichting Milieu Dichterbij. Sylvia de Kaper, leerkracht op Het Startblok, is blij met het stukje vergroening: “Een microstadspark op het schoolplein past mooi bij het Eco-Schoolsprogramma, waaraan Het Startblok sinds 2017 meedoet.”
 
De microstadsparkjes zijn ontworpen op verzoek van de gemeente Schiedam, om groen meer ruimte te geven en verstening terug te dringen. Anne Marie van der Veen, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid bij de gemeente, organiseerde de ontwerpwedstrijd die op 21 september plaatsvond. Vijf parkjes in maquettevorm waren het resultaat. In werkelijkheid zijn ze niet groter dan vier stoeptegels, oftewel zestig bij zestig centimeter.

Op de vraag wie een mooie plek wist voor de minuscule groene gebiedjes kwamen vervolgens een hoop reacties, vertelde Anne Marie van der Veen. “Heel veel mensen opperden schoolpleinen als beste plek voor de stadsparkjes.” Zo is ook het Lentiz | Life College uitgekozen als één van de vijf beste plekjes voor een dergelijk parkje. Bij deze school wordt vrijdag eveneens verharding verwijderd om plaats te maken voor groen. Directeur Rianne de Graaf is net als Sylvia de Kaper enthousiast over de actie: "Zeker met het oog op het tienjarig bestaan van de school in november."
 

Stichting Primo Schiedam

Burgemeester van Lierplein 77, Vlaardingen

Meer over Stichting Primo Schiedam →