Categorieën

Service

Eetbaar groen maakt Schiedam niet alleen maar groener

Eetbaar groen maakt Schiedam niet alleen maar groener
Gezond

Eetbaar groen maakt Schiedam niet alleen maar groener

  • Redactie
  • 22-04-2023
  • Gezond
Eetbaar groen maakt Schiedam niet alleen maar groener

SCHIEDAM - Mooie actie, van de gemeente Schiedam - die overigens wel fêteert op kosten van de rijksoverheid: drie kruidenplanten, twee bessenstruiken of een boompje voor iedere Schiedammer. Vandaag gratis op te halen bij Irado, voor wie eerder had laten weten dat graag te komen doen.

Zo'n negenhonderd Schiedammers vonden dat wel wat en de meeste van hen kwamen vandaag hun 'eetbaar groen' afhalen. Groen met een educatieve waarde, want door zelf in eigen tuin of op dito balkon de groeistuipen en verdere ontwikkeling van een plant of struik die je normaalgesproken als Schiedammer niet vaak van dichtbij ziet te kunnen volgen, valt er wat te leren. En als het goed is op termijn lekker te smikkelen; wie wil dat nou niet?

Zie ook dit artikel.

Maaruh, ras-Schiedammers als we van Schiedam24 zijn: er valt wel iets af te dingen op het groene gehalte van de uitdeelactie. Kijk maar eens naar de file die zich op momenten vandaag in de Fokkerstraat voordeed. Met daarin overigens opvallend veel grote, dure auto's. We kunnen zelf de som niet maken, maar laten we zeggen dat er behalve met genoemde voordelen aan de pluskant van de balans, ook een minkant aan de actie is, met milieubelasting door extra autoritten. Nu maar hopen dat iedereen zo slim was gelijk ook even bij de Gamma of elders langs te gaan voor een zak met aarde, die tzt nodig zal zijn om het basilicum en de peterselie, de frambozen en kruisbessen, de peren, appels en pruimen te laten groeien...