Categorieën

Service

'Er moet een veilige oversteekplaats zijn'

'Er moet een veilige oversteekplaats zijn'
Wonen

'Er moet een veilige oversteekplaats zijn'

  • Ingezonden
  • 23-01-2024
  • Wonen
'Er moet een veilige oversteekplaats zijn'

Foto: Flashphoto


INGEZONDEN - Christa Scheeringa schreef ons naar aanleiding van het ongeval gisteren op de Van Beethovenlaan en de eerdere werkzaamheden aan de laan, het volgende:

"Gistermiddag gebeurde datgene waar wij allang bang voor zijn. Er is een meisje van zes jaar aangereden op de Van Beethovenlaan. Zij stak over naar het Chopinplein.

Door het project 'van het gas af' hebben de straten opengelegen en hebben we een vernieuwde Van Beethovenlaan gekregen. 

Versmallingen, verhogingen, drempels, haaientanden (aan één zijde), alles zit er in, behalve zebrapaden. Deze waren er wel in de oude situatie, maar zijn weggelaten.

Wij vragen al een tijd om de terugkomst van zebrapaden. Als antwoord krijgen wij te horen dat op een dertigkilometergebied dit niet nodig is, omdat de automobilist niet hard mag rijden.

In de praktijk is de Van Beethovenlaan een drukke weg en sommigen rijden keurig netjes dertig kilometer, maar het merendeel rijdt echt harder dan dertig kilometer.

Vooral het gedeelte tussen Oreliopark en Griegplein. Daar zijn geen verhogingen en kan de snelheid van de auto flink worden opgevoerd. Wat dan ook gebeurt.

Frequent handhaven zou misschien de veiligheid kunnen verhogen en automobilisten bewust kunnen maken.

Gezien het aantal woningen - 3 x 281 -, zou voor de drie Z-flats (Chopin, Grieg en Sibelius) er toch zeker een veilige oversteekplaats moeten zijn.

Naar en vanaf de sportschool rijden/lopen is ook onveilig. De uitrit is veel te smal, waardoor je de draai niet goed kan maken. 

Vaak wordt dan ook nog het uitzicht belemmerd door wat grotere auto’s die aan de Van Beethovenlaan geparkeerd staan, wat het uitrijden ook bemoeilijkt.

We zien ook de onzekerheid bij ouderen als zij willen oversteken. Zij moeten lang wachten totdat zij veilig de oversteek kunnen maken.  

Voor de mensen die wat langzamer lopen, of zij die zich voortbewegen met een scootmobiel of rollator, is het zebrapad een uitkomst. 

We moeten toch kiezen voor maximale veiligheid! Kortom, we willen de zebrapaden weer terug!"