Categorieën

Service

Er zat - zij het kort - één persoon te veel aan één van de tafels

Er zat - zij het kort - één persoon te veel aan één van de tafels
Nieuws

Er zat - zij het kort - één persoon te veel aan één van de tafels

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 06-06-2021
  • Nieuws
Er zat - zij het kort - één persoon te veel aan één van de tafels

SCHIEDAM - Burgemeester & wethouders van Schiedam erkennen de Coronaregels te hebben overtreden bij terrasbezoek vrijdag. 

Gisteren schreven wij over het 'Grapperhausje' van het college van B&W van Schiedam, dat zich vrijdag bij een bezoek aan het terras van Brasserie Stadhuis niet aan de regel hield dat er maximaal twee personen aan één tafel mochten zitten. Wij vroegen de gemeente om een reactie. De zojuist door de gemeente gegeven reactie kun je hieronder integraal lezen.

"Naar aanleiding van een terrasbezoek van het college van burgemeester en wethouders is de vraag gesteld of het college zich aan de Coronaregels heeft gehouden. Het college wil eventuele misverstanden hierover graag wegnemen.

Het bezoek van het college aan het terras van de brasserie op de Grote Markt (Brasserie Stadhuis, red.) was de afsluiting van een vergaderdag in het oude stadhuis. De brasserie heeft overdag ook binnen de catering verzorgd, uiteraard met inachtneming van de Coronaregels.

Na afloop van de dag heeft de brasserie gereserveerde tafels op het terras geschikt gemaakt: drie tafels voor elk twee personen. De groep bestond echter even uit 7 personen. Een van de wethouders had andere verplichtingen en is na korte tijd weggegaan. Desondanks zat er dus, zij het maar kort, één persoon te veel aan een van de tafels. Dit had niet mogen gebeuren.

Voor het overige heeft het college zich de gehele dag gehouden aan alle coronaregels, zoals 1,5 meter afstand houden en geplaceerd zitten. De verplichte registratie had al eerder op de dag plaatsgevonden. Zittend aan een tafeltje is een mondkapje niet nodig. Het desinfecteren van handen was voorafgaand aan het terrasbezoek al gebeurd in het stadhuis."