Categorieën

Service

Eveline Wu opent tiende Mood-restaurant

Eveline Wu opent tiende Mood-restaurant
Uit

Eveline Wu opent tiende Mood-restaurant

  • Redactie
  • 23-10-2022
  • Uit
Eveline Wu opent tiende Mood-restaurant

Eveline Wu aan het werk; foto: Facebook


SCHIEDAM - Restaurant Mood heeft er een broertje bij. Eveline Wu, bedenkster van het concept, opende een nieuw restaurant in Tilburg. 

Het is de tiende zaak in de Mood-formule, in Schiedam bekend van het restaurant op de Havendijk. Dat concept wordt door Wu getypeerd als ‘sushi, Italiaans, tournedos, alles in een zaak’.

De afgelopen jaren opende de geboren behalve in Schiedam ook Mood-restaurants in Rotterdam en Eindhoven, acht zaken in totaal. Meer zullen er zeker volgen, gezien de ambitie die Wu zelf uitsprak om ooit honderd restaurants te hebben. Ook al zegt zij ook het niet te doen om het bezitten van veel zken, maar vooral om het samenstellen van menu’s op al die plekken. “Ik voel me meer chefkok dan eigenaar.”

Wu kwam op haar vijftiende jaar naar Nederland zonder de taal te kennen. Haar eerste restaurant opende ze in 1999. In Heerlen bedacht zij als eerste in Nederland een wokrestaurant. Live cooking noemt ze dat, met een chef die voor je neus klaarmaakt wat je wilt. "Het zat meteen iedere avond vol.”