Categorieën

Service

Ex-wethouder wordt directeur van adviseur Panel

Ex-wethouder wordt directeur van adviseur Panel
Politiek

Ex-wethouder wordt directeur van adviseur Panel

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 22-04-2022
  • Politiek
Ex-wethouder wordt directeur van adviseur Panel

Foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM/AMSTERDAM - Voormalig wethouder Jeroen Ooijevaar wordt per 1 mei aanstaande de nieuwe directeur van het bedrijf Panel. Dat is een zogenaamde startup van de Universiteit Amsterdam (UvA) en het in Amsterdam gevestigde bedrijf Unc Inc.

"Om op lokaal niveau antwoorden te formuleren op grote maatschappelijke opgaven stelt Panel organisaties in staat om inclusief en verbindend de kracht van stakeholders te benutten, om zo de samenleving van morgen vorm te geven", zo omschrijft het vorig jaar opgerichte bedrijf Panel zijn activiteiten.

Jeroen Ooijevaar schrijft op LinkedIn over zijn nieuwe baan: "Ik doe mijn hele leven al leuke dingen, maar dit slaat alles! In mijn wetenschappelijke carrière had ik wel eens de neiging om zaken beleidsmatig te beschouwen. In mijn politiek-bestuurlijke werkzaamheden had ik een wetenschappelijke insteek, omdat voor mij altijd de inhoud leidend moet zijn. Wat nou als je die twee werelden kunt combineren? Als je op een wetenschappelijke basis beleidsrelevante informatie kan verzamelen? En als je als beleidsmaker de belangen van respondenten echt op inhoud kan inventariseren? Een organisatie die dat voor elkaar kan krijgen, daar wil ik wel werken!"

Met een door de UvA ontwikkelde methode laat Panel deelnemers niet alleen bijdragen leveren, maar stelt hen ook in staat de bijdragen zelf te organiseren, aldus het bedrijf. De website van het bedrijf vertelt er meer over.