Categorieën

Service

Excelsior'20 heeft slag te pakken

Excelsior'20 heeft slag te pakken
Sport

Excelsior'20 heeft slag te pakken

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 08-05-2022
  • Sport
Excelsior'20 heeft slag te pakken

Foto: Jos van Deventer


CRICKET - Na een verliespartij in de eerste competitieronde, heeft Excelsior'20 voor de derde keer achtereen zijn wedstrijd met groot verschil gewonnen. Ditmaal was op Thurlede het uit Amsterdam komende Dosti het slachtoffer. Excelsior'20 won met 8 wickets verschil.

Dosti won de toss en besloot met batten te beginnen. Opener Ghori werd op slechts 6 runs gevangen door Joost Kroesen, daarna ging ook het wicket van de nummer drie Hanoeman (17 runs, vang door wicketkeeper Roel Verhagen, op bowlen van Brett Hampton). Bij de val van het volgende wicket speelden beide wicketkeepers een rol. De als nummer 4 ingegane Amsterdamse wicketkeeper Ahmed ging op een totaal van 7 runs run out bij zijn Schiedamse collega. Door lbw van Raja op bowlen van captain Tom Heggelman was het complete openingsduo naar de kant. Hoger dan de 28 runs van Raja kwamen de Amsterdammers niet meer. Alleen Diwan deed aan bat met 22 not out nog van zich spreken. Op 105 all out kon de lunch worden geserveerd. 

Tom Heggelman had als bowler 3 wickets op zijn naam, Rens van Troost 2, en Niels Etman, Brett Hampton, Lorenzo Ingram en Umar Baker elk 1.

Opener Tim Etman deed het goed vandaag met 79 runs not out. De rest werd binnengeslagen door mede-opener Roel Verhagen (5 runs, lbw), Tom Heggelman (9, gevangen) en Lorenzo Ingram (9, not out). Plus 4 extra's telde de score op tot 106 runs voor 2 wickets en was het Amsterdamse totaal gepasseerd.

In de Hoofdklasse won Hermes-DVS voor de vierde keer op rij, dit keer van Centurions uit Zeist.