Categorieën

Service

Expositie ‘The Sound of Music’ in de Korenbeurs

Expositie ‘The Sound of Music’ in de Korenbeurs
Uit

Expositie ‘The Sound of Music’ in de Korenbeurs

  • Advertorial
  • 11-12-2023
  • Uit
Expositie ‘The Sound of Music’ in de Korenbeurs

Fotocollage gemaakt door Roger Pluijm

SCHIEDAM - Voor veel mensen roept ‘The Sound of Music’ veel herinneringen op.

Diverse liedjes staan in ons collectieve geheugen gegrift. Zo'n zestig jaar geleden zag de Schiedammer Roger Pluijm de film Sound of Music voor de eerste keer. Sindsdien heeft hij hem ruim honderd keer gezien en spaart hij werkelijk alles rondom het fenomeen. Hij bouwde in al die jaren een enorme verzameling op. Van LP’s tot video’s, van posters tot porseleinen borden, de collectie grenst aan het onwaarschijnlijke. Voordat deze unieke Sound of Music-collectie wordt overgedragen aan het Salzburg Sound of Music Museum is een deel van de collectie te zien in de Korenbeurs.

The Sound of Music kent vele gedaantes. De geschiedenis begon met een boek in 1949, welke werd verfilmd, vervolgens verscheen de musical in 1959. De musical werd verfilmd in de versie die we allemaal kennen uit 1965 met Julia Andrews en Christopher Plummer. Agathe Von Trapp schreef tenslotte in 2003 een autobiografie met het echte verhaal. Deze is tenslotte weer verfilmd in 2015. De expositie in de Korenbeurs geeft een mooi beeld van alle gedaantes van het fenomeen.

De expositie van Pluijm weerspiegelt deze diverse evolutie, waarbij bezoekers een uitgebreide collectie LP's, video's, CD's, DVD's, posters, singles, lobbycards, drukmallen, advertenties, programma's en andere memorabilia kunnen bewonderen.

Datum: 6 december tot en met 31 januari, tijdens de openingstijden van de bibliotheek
Locatie: De Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam
Entree: gratis

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →