Categorieën

Service

Fahid Minhas: in november niet verkiesbaar in Tweede Kamer

Fahid Minhas: in november niet verkiesbaar in Tweede Kamer
Politiek

Fahid Minhas: in november niet verkiesbaar in Tweede Kamer

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 15-08-2023
  • Politiek
Fahid Minhas: in november niet verkiesbaar in Tweede Kamer

Fahid Minhas in zijn tijd als wethouder in Schiedam; foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM/DEN HAAG - Schiedammer Fahid Minhas, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, stelt zich niet verkiesbaar voor een nieuwe periode in de Tweede Kamer. Youri Volkman, momenteel raadslid in de Schiedamse VVD-fractie, staat in de verkiezingen voor de Tweede Kamer in november van dit jaar wél op de lijst met kandidaten voor de VVD.

"Gisteren was de laatste dag waarop ik mij opnieuw kon kandideren voor het lidmaatschap van de Tweede Kamer namens de VVD. Ik heb besloten dat niet te doen. De afgelopen 2,5 jaar heb ik als buitengewoon eervol ervaren: ik ben één van de 150 mensen die het volk op het hoogste niveau mag vertegenwoordigen. Nu lag de vraag voor of ik dat opnieuw voor 4 jaar wil doen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn kwaliteiten elders veel effectiever kan inzetten en mijn ambitie om een bijdrage te leveren aan de samenleving buiten de Kamer wil voortzetten", schrijft Fahid Minhas op LinkedIn. Hij voegt eraan toe nog niet te weten waar dat zal zijn. Hij is nog Kamerlid tot de verkiezingen in november van dit jaar.

Toen Minhas in de vorige raadsperiode zijn functie van wethouder verruilde voor die van Kamerlid, werd hij in het college van B&W vervangen door de in Rotterdam woonachtige Antoinette Laan, die juist de Tweede Kamer voor de VVD had verlaten. 

Ook Foort van Oosten was in Schiedam eerst raadslid voor de VVD en daarna wethouder en kwam vervolgens in de Tweede Kamer terecht. Daarna werd hij in februari 2019 burgemeester van de gemeente Nissewaard (de gemeente met als grootste kern Spijkenisse). 

Zou het burgemeesterschap iets voor Fahid Minhas zijn? We vroegen het hem. "In antwoord op jouw vraag: ik zit tot eind november in de kamer en ga daarna bekijken wat ik wil doen. Het burgemeesterschap hoort daar niet bij!", zo reageert Minhas. 

Huidig raadslid voor de VVD in Schiedam Youri Volkman heeft aangekondigd zich verkiesbaar te stellen voor de Tweede Kamer. "Na het inleveren van alle formulieren en met steun van de ledenvergadering van de regio Zuid-Holland is het definitief. Ik heb me kandidaat gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen namens de VVD", schreef Youri Volkman gisteren op LinkedIn.