Categorieën

Service

Failliet Office Centre laat schuld van 70 miljoen na

Failliet Office Centre laat schuld van 70 miljoen na
Winkelen

Failliet Office Centre laat schuld van 70 miljoen na

  • Kor Kegel
  • 14-04-2022
  • Winkelen
Failliet Office Centre laat schuld van 70 miljoen na

SCHIEDAM – Er werd de laatste weken nog gehoopt op een doorstart, maar die kans is verkeken. Office Centre is failliet verklaard. De groothandel in kantoorartikelen laat een schuld na van zeventig miljoen euro. De bijna 350 werknemers van totaal 32 vestigingen zijn hun baan kwijt.

De vestiging van Office Centre aan de Sydneystraat in Rotterdam-Noordwest is voor Schiedammers onder meer van belang, omdat er een aantal jaren geleden de postbussen naartoe overgingen die zich voordien bij Officeland aan de ’s-Gravelandseweg in Schiedam bevonden.

Nadat deze vestiging van Officeland, door Kantoorexpert overgenomen van Peter Dijkstra, kleiner was gaan wonen aan de Varèsestraat, eveneens in het bedrijventerrein Noordwest, was hier geen ruimte meer voor de postbussen van PostNL.

Alleen op het adres Sydneystraat 10 bestond de mogelijkheid een Schiedams postadres te krijgen. Hoogstad in Vlaardingen is dichterbij, maar daar zit je aan de plaatsnaam Vlaardingen vast in het adres van je postbus.

Office Centre is een groothandel in de verkoop van kantoorartikelen en -meubilair. Op de website van Office Centre staat vandaag nog dat de onderneming op zoek is naar een geïnteresseerde partij voor een overname van de activiteiten, waaronder de verkoop van inkt, toner, papier, schrijfwaren, ordners, laptops, printers, papierversnipperaars, kantoorstoelen, bureaus, bureaulampen enzovoorts. De klanten konden er ook terecht voor drukwerk, frankeer- en verzendoplossingen en technische ondersteuning voor ICT-vraagstukken.

De website vermeldt inmiddels ook dat alle vestigingen zijn gesloten. De webshop blijft nog wel toegankelijk.

Dinsdag 1 maart werd Office Centre met het hoofdkantoor in Almere failliet verklaard. Direct na het uitspreken van het faillissement is de curator tot afspraken gekomen met alle betrokken partijen om de onderneming voorlopig voort te zetten. De winkels bleven open en alle klanten konden hun bestellingen blijven plaatsen. Tegelijkertijd startte de curator, mr. Rinke Dulack van het Utrechtse advocatenkantoor Van Benthem & Keulen, een verkooptraject op voor de activiteiten van Office Centre. Geïnteresseerde partijen voor een doorstart zijn geïnventariseerd, waarna ze biedingen konden doen. Het heeft niet tot een doorstart geleid.