Categorieën

Service

Faillissementen in Schiedam: min eenderde

Faillissementen in Schiedam: min eenderde
Nieuws

Faillissementen in Schiedam: min eenderde

  • Redactie
  • 02-02-2021
  • Nieuws
Faillissementen in Schiedam: min eenderde

Foto: Ardito


SCHIEDAM – De overheidsmaatregelen houden de gevolgen van de Coronacrisis voor Schiedamse bedrijven beperkt. Een andere conclusie kan haast niet getrokken worden uit het feit dat in de stad in 2020 flink minder ondernemingen failliet gingen dan in 2019.

Afgelopen jaar legden zestien bedrijven in Schiedam het loodje, waaronder zeven eenmansbedrijven. In 2019 moesten 24 ondernemingen in de stad noodgedwongen hun boeken sluiten. Daaronder toen ook zeven eenmansbedrijven. Opvallend is bovendien dat in het laatste halfjaar van 2020 maar vijf bedrijven failliet gingen.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Stastiek (CBS) die door de site Zelfboekhouden.com zijn geanalyseerd.

In heel Nederland nam het aantal faillissement afgelopen jaar af. Ten opzichte van 2019 waren er 630 minder. De afname in Schiedam is wel relatief groter dan elders, met een daling van eenderde. In Rotterdam daalde het aantal van 189 naar 182, in Amsterdam van 252 naar 237, in Den Haag van 113 naar 103. Kleinere gemeenten in de omgeving zagen het aantal bedrijven dat op de fles ging ook flink teruglopen, zoals Delft (van 21 naar twaalf) en Nissewaard (van 26 naar elf). Uitzondering is Vlaardingen, dat met elf bedrijven op de bietenbrug één zaak meer de boeken zag sluiten dan een jaar eerder.