Categorie├źn

Service

Feest bij scouting: welpen honderd jaar

Feest bij scouting: welpen honderd jaar
Gezond

Feest bij scouting: welpen honderd jaar

  • Redactie
  • 21-12-2020
  • Gezond
Feest bij scouting: welpen honderd jaar

Foto's: Scouting Regio Maasdelta


SCHIEDAM - Honderd jaar bestaan de welpen. Dat wilden de scouts van zeven tot elf, natuurlijk flink vieren. In heel Nederland werden zaterdag feestelijke activiteiten gehouden.

Wat er te doen stond: doldwaze spellen, teamwork en heel veel plezier, zo vatte de organisatie samen. In de regio waar Schiedam onder valt, die van Scouting Regio Maasdelta was er een zogenaamde opkomst georganiseerd waar in totaal bijna zeshonderd kinderen op af kwamen. Onder leiding van honderdvijftig begeleiders, verdeeld over 21 locaties, vierden zij afgelopen weekend een verjaardagsfeest 'om nooit te vergeten'.

In Schiedam namen de welpen van de Scouting Tono-groep, de Scouting Franciscus Lodewijkgroep, Scouting BvH en de Scouting Taizégroep deel aan de activiteiten, ieder in hun eigen verenigingsgebouw. Centraal stond het nieuwe themafiguur van de welpen; de kikker Dahinda. Hier omheen voerden de welpen verschillende opdrachten en spelen uit die te maken hadden met scouting en het honderdjarige jubileumfeest.