Categorie├źn

Service

Frankelandgroep staat stil bij Wereld Parkinson Dag

Frankelandgroep staat stil bij Wereld Parkinson Dag
Gezond

Frankelandgroep staat stil bij Wereld Parkinson Dag

  • Advertorial
  • 11-04-2023
  • Gezond
Frankelandgroep staat stil bij Wereld Parkinson Dag

Ook vanuit het expertisecentrum Parkinson besteedt Frankelandgroep hier extra aandacht aan; foto: Frankelandgroep


SCHIEDAM -  Vandaag is het Wereld Parkinson Dag. Elk jaar wordt op deze dag wereldwijd extra aandacht besteed aan alle mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Ook Frankelandgroep staat hierbij stil.

Waarom is het zo nodig en belangrijk om vandaag bij de Wereld Parkinson Dag stil te staan? Frankelandgroep vroegen het aan de deelnemers van de Parkinson beweeggroep. “De aandacht die er voor deze ziekte is.” “Elkaar zien in andere setting.” “Dat er ook plezier is en ontmoeting!” “Ik weet nog goed dat ik het vertelde op mijn werk. ‘Ik heb Parkinson,’ zei ik – alsof het een gewone mededeling was. En iedereen ging weer door met de orde van de dag.” “Extra aandacht voor de mensen die geen Parkinson hebben en hiermee geconfronteerd worden. En dat ‘gewone’ mensen zich realiseren wat Parkinson is.”

Ook vanuit het expertisecentrum Parkinson besteedt Frankelandgroep hier extra aandacht aan. Dit doet zij onder meer door vandaag een high tea in de brasserie van Frankeland te organiseren, waarvoor veel bewoners en cliënten en hun naasten zijn uitgenodigd. Tijdens de high tea genieten zij van koffie, thee, sap en overheerlijke zoete en hartige hapjes.

Frankelandgroep

Sint Liduinastraat 10, Schiedam

Meer over Frankelandgroep →